Team Secret wint de ESL One in Hamburg

Team Secret is erin geslaagd om de ESL in Hamburg te winnen. Dat deden ze bovendien op spectaculaire wijze. De finale was namelijk een best of five. Het eerste team dat drie games weet te winnen is de kampioen van de ESL One. Team Secret stond 2-1 achter. Daardoor zou één game winst van Vici Gaming genoeg zijn geweest om de titel te veroveren. Dat is echter niet gelukt. Team Secret heeft het namelijk voor elkaar gekregen om allebei de laatste games te winnen. Dat is zuur voor Vici gaming. Maar wel erg leuk voor de neutrale kijkers en natuurlijk helemaal fantastisch voor iedereen die Team Secret een warm hart toedraagt.

Een sterk begin van Team Secret

De eerste game was meteen erg spannend. Team Secret begon erg sterk en wist daardoor een voorsprong op te bouwen. Toch moesten ze er aan het einde van de game nog alles aan doen om Vici Gaming buiten de deur te houden. Uiteindelijk werd het een goed uitgespeelde overwinning voor Team Secret.

De tweede game duurde langer dan een uur

Eerste game mocht dan misschien spannend zijn, de tweede was zenuwslopend. In totaal hebben beide teams meer dan een uur met elkaar gevochten voor de strijd was beslecht. Het was waarschijnlijk de game waarin de beide teams het dichtst bij elkaar stonden qua gold, experience en map pressure. Uiteindelijk wist Vici Gaming de overwinning ternauwernood uit het vuur te slepen. Het was 1-1, en de fans konden zich opmaken voor een zinderende finale.

De derde game was een one man show

In de derde game was er één speler die de hele map domineerde. Dat was Zhang “Paparazzi” Chengjun. Hij speelde Luna en was eigenlijk niet te stoppen. Natuurlijk had hij in het begin nog de hulp van zijn teamgenoten en dan met name zijn supports nodig. Toen hij eenmaal op gang was gekomen was er geen houden meer aan voor Team Secret. Door het machtsvertoon van Paparazzi werd de derde game een eenvoudige overwinning voor Vici Gaming.

Nisha slaat terug in de vierde game

De overige twee games moesten dus gewonnen worden door Team Secret. Wat Paparazzi in game drie deed werd in game vier gekopieerd door Michal “Nisha” Jankowski. In game vier was hij met Terrorblade niet te verslaan en daardoor konden beide teams zich opmaken voor de vijfde en beslissende ronde.

Een counterplay op Roshan bepaalt de uitslag van game vijf

De vijfde game was ontzettend spannend. Tot een minuut of twintig gebeurde er eigenlijk niet zoveel bijzonders. Totdat Vici Gaming besloot om te proberen om Roshan dood te maken. Dat werd echter gestopt door fantastisch werk van Ludwig ‘zai’ Wahlberg. Hij speelde Magnus en wist met een geweldige Reverse Polarity het team van Vici Gaming te grazen te nemen. De Roshan play mislukte hopeloos en Team Secret pakte de leiding. Nog geen twintig minuten later had Team Secret de game en daarmee de finale gewonnen. Daarmee gaan ze aan de haal met 125.000 dollar aan prijzengeld. Voor het als tweede geëindigde Vici Gaming is 65.000 dollar gereserveerd. De finale was een knallende afsluiter van een uiterst vermakelijk toernooi.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...