Counter-Strike: Global Offensive team Swole Patrol plaatst zich voor EPICENTER

  • eSport.nl
  • Blog
  • Blog
  • Counter-Strike: Global Offensive team Swole Patrol plaatst zich voor EPICENTER

De laatste plek voor het grote EPICENTER toernooi is gewonnen door Swole Patrol. Epicenter wordt deze week gehouden in Moskou. Swole Patrol heeft hard moeten knokken voor een plek. EPICENTER is één van de belangrijkste evenementen voor professionele Counter-Strike spelers.

Swole Patrol verslaat Virtus.pro

Virtus.pro is een grote naam binnen de e-sports. Het team heeft ontzettend veel subteams die voor dezelfde naam uitkomen. Natuurlijk kan Counter-Strike: Global Offensive dan niet ontbreken. Ondanks de reputatie van Virtus.pro was Swole Patrol toch een maatje te groot. De wedstrijd is uiteindelijk geëindigd in 2-0. Die overwinning is tot stand gekomen op twee verschillende maps. In de map Train werd het zelfs 16-4. Een zeer overtuigende overwinning van Swole Patrol. Op de map Nuke was het allemaal een stuk spannender. Daar wist Swole Patrol er ternauwernood een 16-14 overwinning uit te slepen.

HellRaisers en ENCE eSports waren al zeker van een plaats

HellRaisers was al eerder zeker voor plaatsing voor EPICENTER. Zij wisten zich als eerste te plaatsen voor het prestigieuze toernooi. Ook ENCE eSports zal dit jaar weer van de partij zijn. Het belooft, net als altijd eigenlijk, weer een mooie editie te worden van EPICENTER.

De teams die zich niet hoefden te kwalificeren

Er waren ook weer een aantal teams bij die geen kwalificatiewedstrijden hoefden te spelen. Zij waren al uitgenodigd voor het toernooi. Dit zijn over het algemeen de hoogst gerankte teams. Zijn vergaren de meeste kijkers en dat is natuurlijk altijd goed voor een e-sport evenement. Natus Vincere, FaZe Clan, AVANGAR, Team Liquid en Ninjas in Pyjamas zijn de teams die dit jaar zijn uitgenodigd om deel te nemen aan EPICENTER.

De opvallende afwezigen

Helaas zijn er dit jaar ook weer teams die er niet bij zijn en waarvan je het wel zou verwachten. Meest opvallend is de afwezigheid van Astralis. Zij zijn het hoogst geplaatste team volgens de officiële ranking. Dat zij er niet bij zijn is een behoorlijke aderlating voor de organisatie van EPICENTER. Een andere opvallende afwezige is Mousesports. Zij gaven dezelfde reden om niet mee te doen als Astralis. Beide teams gaven aan een te druk schema te hebben om deel te nemen aan EPICENTER. Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg teams over met talentvolle spelers. Het belooft dus een spannende editie te worden.

De groepsverdeling voor EPICENTER

In totaal doen er acht teams mee. Deze zijn verdeeld over twee groepen. In groep A zitten HellRaisers, ENCE, FaZe en Natus Vincere. Dat is een goede groep met sterke teams. In groep B zitten ook zeer talentvolle teams. Daar nemen Swole Patrol, AVANGAR, Liquid en NiP het tegen elkaar op.

De eerste wedstrijden in de groep

In de groep worden best-of-three wedstrijden gespeeld. Inmiddels heeft FaZe al gewonnen van ENCE met 2-1. Na’Vi heeft HellRaisers ook met 2-1 verslagen en HellRaisers heeft vervolgens met 2-1 van ENCE gewonnen. Tijdens het komende weekend worden de laatste wedstrijden van het toernooi gespeeld. Beide halve finales en de finale staan voor zondag op het programma.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...