Squad brengt tactiek terug naar de shooter

Aan shooters zijn er geen gebrek. Er wordt weleens door spelers geklaagd dat ze allemaal hetzelfde zijn. Als je niet veel shooters speelt dan kan dat zo lijken. Het zijn vooral de kleine verschillen die het onderscheid maken. Meestal moet je wel een tijd aan het spelen zijn voor je daar iets van merkt. Squad probeert om de shooter weer te vernieuwen. Dat doen ze door bekende elementen van de FPS te combineren. Squad heeft inmiddels een trouwe achterban van spelers. Zij waarderen het realisme en de grootschaligheid van het spel.

Realisme op grote schaal

Er is steeds meer vraag naar realisme in games. In veel gevallen is dat veel moeilijker te bereiken dan fantasie. Bij shooters is dat ook het geval. Want oorlog is eigenlijk helemaal niet leuk. Het invoeren van een aantal fabuleuze wapens en gadgets helpt om het allemaal interessant te houden. Bij Squad proberen ze juist een zo realistisch mogelijke oorlog neer te zetten. En dat is heel erg goed gelukt. Het spel wordt dan ook weleens vergeleken met simulators zoals Arma. Tegelijkertijd doet het spel sterk denken aan Battlefield. Je speelt namelijk met twee grote teams tegen elkaar. Ook moet je verschillende punten overnemen en tactische posities innemen.

Geduld is een schone zaak

Squad is dus veel realistischer dan de shooters die je gewend bent. Het is daarom wel een spel geworden waar je van moet houden. Bij Squad duurt het bijvoorbeeld veel langer voordat de actie losbarst. Je zult veel meer tijd kwijt zijn aan het innemen van posities en het identificeren van tegenstanders. Soms kun je gewoon niet veel anders doen dan wachten. Teamplay is ontzettend belangrijk. Iedereen die in hetzelfde team zit kan elkaar informatie doorsturen. Hierdoor kom je te weten waar tegenstanders zitten. Met getrokken wapens op de vijand afstormen is nooit een goed idee in Squad. Je zult een plan moeten maken wanneer je een punt in wilt nemen. Ook moet je rekening houden met allerlei factoren wanneer je gaat schieten, zoals de afstand tot je target en de windrichting.

Squad is soldaatje spelen voor volwassenen

Je kunt ontzettend veel lol hebben met Squad. Toch is dit esport spel niet voor iedereen. Wanneer je op zoek bent naar een realistische shooter dan is dit zeker iets voor jou. De game zorgt er namelijk wel voor dat alles wat je doet belangrijk aanvoelt. Het is zeker geen schietspel waarbij je als een dolle om je heen schiet en trick shots kunt maken. In plaats daarvan worden teams gemotiveerd om strategisch te spelen en de vijand met slim en samenhangend spel te overwinnen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...