Ook Riot komt met een eigen Auto Chess versie

Dota Auto Chess is pas een half jaar beschikbaar voor mensen die in Europa wonen. Desondanks heeft het spel al een enorme impact gehad. Dat komt onder andere door het enorme succes van een mod. Dota Auto Chess is gemaakt door Drodo Studios, een klein ontwikkelingsteam met slechts een handvol leden. In de afgelopen maanden is dat team gelukkig aangevuld met de nodige extra mensen. Drodo Studios is namelijk ook ontzettend druk geweest met het onderhandelen over hun spel. Als mod van het Dota 2 is het namelijk moeilijk te bepalen waar de rechten liggen. Ook heeft de ontwikkelaar niet de volledige rechten over alle onderdelen van hun mod. Er zijn al gesprekken geweest met Valve, de maker van Dota 2. Daaruit is gebleken dat de beide teams niet samen gaan werken. In plaats daarvan werken ze elk aan hun eigen versie. Valve is inmiddels al begonnen met Dota Underlords. Een standalone game dat verrassend veel lijkt op Dota Auto Chess. Ook in China is ontwikkelaar Epic Games druk bezig met hun eigen Auto Chess variant. Het was nog even wachten op Riot, de maker van League of Legends. Maar zij hebben onlangs aangekondigd dat ze ook bezig zijn met een eigen versie.

Teamfight Tactics doet sterk aan Dota Auto Chess denken

Dat Riot nu ook bezig is met een eigen versie is erg opmerkelijk. Helemaal omdat League of Legends al bijna een kloon is van Dota. Veel gamers verwijten Riot dan ook dat ze zelf nog nooit met een origineel gekomen zijn. Daar lijken ze zelf niet zo mee te zitten. Helemaal niet omdat het esports League of Legends een van de meest populaire games van de afgelopen 10 jaar is. De versie van Riot gaat Teamfight Tactics heten. Er is nog niet zo heel veel over het spel bekend. Op een paar screenshots is het al wel duidelijk dat het spel erg veel op Dota Auto Chess zal lijken.

Eind juni 2019 is Teamfight Tactics al speelbaar

Spelers kunnen vanaf eind juni 2019 al een indruk krijgen van Teamfight Tactics. Riot brengt dan namelijk een testversie uit. Het is de bedoeling dat spelers Teamfight Tactics gewoon opstarten vanuit de client van League of Legends. De mode zal een standaard toevoeging worden aan het spel. Spelers zullen binnenkort dus kunnen kiezen uit vier verschillende versies van Dota Auto Chess. Het is nog even afwachten of de nieuwe edities het succes van het origineel kunnen evenaren. Naar alle waarschijnlijkheid gaan niet alle vier de versies tegelijkertijd grote groepen spelers naar zich toetrekken.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...