Flamen, tilten en inten grote vijanden esport

Er zijn natuurlijk mensen die bakken geld verdienen met het spelen van competitieve multiplayer games. Voor de meeste spelers zal het spelen van deze games echter gewoon voor het vermaak zijn. Het aantrekkelijke aan esports multiplayer games is dat je met meerdere spelers samenspeelt. In sommige gevallen kan dit echter ook aanleiding zijn tot veel frustratie. Teamgenoten kunnen het niet met elkaar vinden en laten dat merken. Dat kan via de chat functie die bij de meeste multiplayer games beschikbaar is. Bij steeds meer games kun je ook via de voice chat communiceren. Dat is handig wanneer je een strategie wilt afspreken of elkaar van iets op de hoogte wilt brengen. Gelukkig is dat nog steeds de meest voorkomende reden waarom deze communicatiemiddelen worden ingezet. Toch krijgen competitieve multiplayer games steeds meer de reputatie dat toxiciteit onderdeel van het spel is. Toxic behaviour is het bewust irriteren of beledigen van je teamgenoten. Het kan ook inhouden dat je het plezier in het gamen bewust verpest voor anderen.

Flamen is nog steeds een groot probleem

In het kort houdt flamen in dat je andere spelers beledigd. Hun prestaties in de game kan daarvoor een reden zijn. Vaak is het beoordelen daarvan echter sterk onderhevig aan subjectiviteit. Flamen kan ertoe leiden dat spelers het plezier in het spel verliezen. Ze krijgen de schuld van alles dat misgaat en krijgen verbaal beledigingen te verwerken. Vooral voor nieuwe spelers is flamen een groot probleem. Voor hen is het vaak een reden om te stoppen met het spelen van een bepaald spel.

Tilten kan bewust en onbewust gebeuren

Een speler die tilt heeft de hoop eigenlijk opgegeven. Dat leidt tot mindere prestaties en nog lagere kansen om te winnen. Meestal heeft zo’n speler een slechte game en staat hij of zij achter in de score. Het resultaat is dat zo iemand zijn best niet meer doet. Het kan natuurlijk zijn dat dit vrijwel onbewust gebeurt. In andere gevallen doen spelers dit zeer bewust. In een dergelijk geval gaat tilten sterk op inten lijken.

Inten is je tegenstander bewust laten winnen

Wanneer een van je teamgenoten gaat inten dan is de kans om te winnen minimaal. Hij of zij laat de tegenstander namelijk bewust winnen. Inten staat voor intentional, en slaat in veel gevallen terug op intentional feeden. Daarmee maak je de tegenstander bewust sterker om zo je ongenoegen te uiten. Het is altijd zeer verwerpelijk gedrag waarbij een speler zijn of haar eigen team wilt laten verliezen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...