Rainbow Six Siege wordt steeds populairder

Het is al even geleden dat Rainbow Six Siege op de e-sport markt is verschenen. In december 2015 schreven recensenten al lovende reviews over deze strategische shooter. In de afgelopen drie jaar is er behoorlijk wat verbeterd en toegevoegd. De ontwikkelaars zijn continu bezig met het patchen van de game en het toevoegen van nieuwe content. Het resultaat is een complexe en strategische shooter waarbij teamplay centraal staat.

h2Elk jaar zijn er vier grote updates

Ubisoft zorgt ervoor dat er elk jaar vier grote updates uitkomen voor Rainbow Six Siege. Elke drie maanden kunnen spelers van het spel gratis nieuwe content verwachten. Dat zijn in ieder geval elke keer twee nieuwe operators en een nieuwe map. Het kiezen van de juiste operator is afhankelijk van strategische overwegingen. Je moet rekening houden met de map en de operators die je team heeft gekozen. Daarom zorgt het toevoegen van meer characters ervoor dat het spel nog meer strategische diepgang heeft. Ook is het goed om te zien dat er elk jaar vier nieuwe maps bijkomen. Daardoor zal het spel veel minder snel saai gaan worden.

Het hele jaar door kleinere updates

Naast deze content updates zijn er ook kleinere patches. Die worden eigenlijk continue uitgebracht. Vaak gaat het om het aanpassen van bepaalde waardes. Je kunt denken aan het veranderen van de damage die een wapen doet of de gadget die bepaalde operators kunnen selecteren. Dit zijn patches om de balans in het spel zo goed mogelijk af te stellen. In een competitieve e-sport game zoals Rainbow Six Siege is dat cruciaal.

Je redt het niet met alleen snelle reflexen

Rainbow Six Siege is een erg strategische shooter. Elke speler kiest een operator en die heeft een beperkt aantal wapens om te kiezen en een unieke gadget. Daarbovenop is er tijdens elke ronde die gespeeld wordt een objective. Er is een team dat verdedigd en een team dat aanvalt. Het opsporen van de tegenstanders en handig gebruik maken van de map zijn cruciale factoren om een ronde te winnen. Je zult goed samen moeten werken met je team om tot het gewenste resultaat te komen. In andere shooters kom je vaak een heel eind als je snelle reflexen hebt en goed kunt mikken. Bij Rainbow Six Siege zijn dat ook belangrijke skills maar je zult veel meer aandacht moeten besteden aan strategie. Deze shooter heeft dan ook veel meer diepgang dan je bij de meeste andere schietspellen ziet. Je moet nadenken, informatie verzamelen en de juiste keuzes maken voordat het tijd is om je schietkunsten in te zetten.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...