De toekomst van shooters in de komende jaren

Shooters zijn al jarenlang één van de populairste genres binnen het professionele gamen. Dat komt omdat skill automatisch een belangrijke factor is als je een shooter speelt. Het is daarom jammer dat het genre een tijd lang stil heeft gestaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal nieuwe games bijgekomen die daadwerkelijk iets hebben toegevoegd. Het is daarom te hopen dat shooters in de toekomst ook blijven innoveren.

Meer ruimte voor teamplay

De strategische shooter krijgt steeds meer aandacht. Dat is een goed teken, want dat zijn meestal games die voor lange tijd interessant blijven. Natuurlijk is Counter-Strike: Global Offensive een game waarbij strategie een belangrijk onderdeel is. Toch komt het uiteindelijk vooral aan op je reflexen en je capaciteit om headshots te maken. Rainbow Six Siege pakt het iets anders aan. Daar is een plan en gecoördineerde teamplay nog veel belangrijker dan bij CS: GO. Dat komt mede doordat het mogelijk is om grote delen van de map kapot te maken. Hierdoor kun je nieuwe hoeken creëren om het vuur op de tegenstander te openen of je kunt proberen om ze van een verrassende kant te benaderen.

Classes worden steeds belangrijker

Rainbow Six Siege staat ook bekend om de diverse operators, of classes. Dit lijkt steeds belangrijker te worden in shooters. Zoals je ook kunt zien bij bijvoorbeeld Overwatch. Omdat je aan het begin van elke ronde een class moet kiezen is er veel meer variatie. Ook voegt dit meteen wat toe aan de strategische diepgang van een spel. Daarbovenop heeft iedereen binnen een team een eigen rol. Dat zorgt voor meer afhankelijkheid en dat leidt weer voor meer teamplay. Inmiddels zijn er ook classes toegevoegd aan Call of Duty, in het nieuwste deel: Black Ops 4.

Battle Royale zal nog wel even populair blijven

Zelden zijn fans van shooters zo verdeeld geweest over een game mode als over Battle Royale. Het is inmiddels de meest populaire game mode binnen shooters. Toch zijn er veel fanatieke shooters die Battle Royale niet meer aan kunnen zien. Dat komt omdat tegenwoordig elke shooter met een Battle Royale mode op de proppen komt. PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUND was de eerste met deze game mode en Fortnite heeft miljoenen spelers naar zich toe weten te trekken met Battle Royale. Het is een erg vermakelijke game mode maar minder geschikt voor competitive gaming en esports. Daarom lijkt er wel een limiet te zitten aan wat Battle Royale kan doen. Toch hoef je in de nabije toekomst niet te verwachten dat Battle Royale snel zal verdwijnen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...