De nieuwe Battle Royale mode in Counter-Strike: Global Offensive

Het zat er al even aan te komen en het is nu eindelijk zo ver. Counter-Strike: Global Offensive heeft nu ook een Battle Royale mode. De populaire shooter heeft zich jarenlang weinig aangetrokken van trends en andere nieuwe ontwikkelingen binnen het gamen. In plaats daarvan hield het vast aan hun eigen en zeer succesvolle formule. Nu zijn de ontwikkelaars dus toch op zoek gegaan naar manieren om een nieuw publiek aan te spreken. Counter-Strike is altijd al een populaire shooter geweest en heeft een erg trouwe player base. Toch is de die hard insteek van het spel niet voor iedereen geschikt. Met de toevoeging van een Battle Royale mode kan daar weleens verandering in komen.

Counter-Strike: Global Offensive is volledig gratis

Met de nieuwe update komen meer veranderingen voor Counter-Strike: Global Offensive. Een van de belangrijkste is dat het spel nu gratis is. Ook daarmee wordt getracht om meer nieuwe spelers te overtuigen van de kracht van het spel. Niet iedereen is daar even blij mee. Counter-Strike: Global Offensive is een erg serieuze shooter. Zo kun je bijvoorbeeld in ranked play ook je teammates damage doen en doodschieten. De angst is dat het voor trolls nu heel makkelijk wordt om telkens een nieuw account aan te maken en dan hun eigen teamgenoten het leven zuur te maken. Als je account vervolgens een ban krijgt dan maak je gewoon gratis en voor niets een nieuwe aan. Ook is smurfen een probleem in serieuze games zoals Counter-Strike. Daarbij maakt een speler met een hoge rank en veel skill een nieuwe account aan om tegen nieuwe of minder goede spelers te kunnen spelen. Er is natuurlijk weinig lol aan om dergelijke spelers tegen te komen als je net begint met het spelen van Counter-Strike: Global Offensive.

Een degelijke nieuwe game mode

De Battle Royale mode in Counter-Strike: Global Offensive heet Danger Zone. Eigenlijk is het gewoon een standaard Battle Royale met de gameplay en mechanics van Counter-Strike: Global Offensive. De nieuwe update is dan ook verre van revolutionair. Toch is het goed om te zien dat Valve nog steeds bezig is om het spel te verbeteren en er nieuwe elementen aan toe te voegen. Aan de andere kant is het jammer dat ze dat doen met een Battle Royale mode. Counter-Strike stond bekend als spel dat zijn eigen weg koos en vooral geschikt was voor die hard shooter fans. Desondanks is meer content altijd welkom en verandert de toevoeging van Danger Zone niks aan de formule van het originele spel.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...