Gezond 2019 met Rainbow Six: Siege

In december 2018 is de laatste grote patch voor Rainbow Six: Siege verschenen. Er zijn twee nieuwe operators bijgekomen die beide veel gespeeld zijn in de laatste maand. Tot nu toe lijken deze operators een goede toevoeging aan de game te zijn en ook de nieuwe map, Fortress, valt in de smaak bij de fanatieke spelers van het spel. Verder zijn er nog een aantal nieuwe skins bijgekomen waarmee ook bestaande operators een nieuwe look krijgen. Op Facebook is er door de ontwikkelaars van de game een aantal oefeningen geplaatst die ervoor moeten zorgen dat spelers in 2019 fit en gezond blijven.

Gamen en lichamelijke gezondheid

Uren achtereen gamen wordt vrijwel nooit geassocieerd met fysieke gezondheid. Dat komt met name omdat je tijdens het gamen lange tijd in dezelfde houding zit. Net als elke andere hobby of elk ander werk is het verstandig om af en toe op te staan en te bewegen. De makers van Rainbow Six: Siege hebben daarom een schema opgesteld om spelers gezond te houden. Hierbij moet je extra oefeningen doen als je slechte prestaties in het spel levert. Daardoor helpt het schema niet alleen bij het op peil houden van je fysieke conditie, het zorgt er ook voor dat jij en je teamgenoten scherp blijven.

10 challenges om je bij de les te houden

In totaal zitten er 10 challenges in het schema van deze esport game. Als je als eerste doodgaat moet je bijvoorbeeld squads blijven doen tot de ronde is afgelopen. Dan doe je het aan het begin van de ronde uiteraard wel rustig aan. Als je drone kapot wordt gemaakt of wanneer je als defender door de map roamed zonder dat je muren en deuren reinforced dan moet je 30 seconden jumping jacks doen. Als je de hostage doodmaakt, wat eigenlijk het ergste is wat je tijdens een ronde van Rainbow Six: Siege kan doen, dan moet je 20 lunges doen. Maar ook als je wint met je team dan loop je nog de kans dat je een challenge moet doen. Alleen als je eerste bent geworden kom je er makkelijk vanaf. Daarna moet je push ups gaan doen. Hoe lager je eindigt, des te meer push ups je uit moet voeren.

Stap in de goede richting

Hoewel de post van Ubisoft natuurlijk gedeeltelijk als grap is bedoeld zet de ontwikkelaar toch een stap in de goede richting. Er komt steeds meer aandacht voor de ongezonde levensstijl van fanatieke en professionele gamers. Met dit schema kun je er in ieder geval voor zorgen dat je voldoende beweging krijgt. Als je daarbij ook nog gezond eet dan komt het helemaal goed in 2019.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...