Problemen die nog overwonnen moeten worden door Dota 2 Auto Chess

Dota 2 Auto Chess is enorm populair. Het is spel is een mod voor Dota 2. Dat houdt in dat je het spel alleen via Dota 2 op kan starten maar dat het niet gemaakt is door de ontwikkelaar van Dota 2. Auto Chess maakt gebruik van de engine, models en game elementen van het originele Dota om het spel vorm te geven.

Meer dan 300.000 actieve spelers op hetzelfde moment

Voor een mod wordt Auto Chess vreselijk veel gespeeld. Normaal gesproken worden goede en populaire mods door een kleine, maar fanatieke groep spelers gespeeld. De eerste Dota bracht daar verandering in. Het was een mod voor Warcraft 3 maar wist op bepaalde momenten meer spelers te hebben dan Warcraft 3 zelfs. Met Auto Chess is het nog niet zo ver. Toch had het spel onlangs 300.000 spelers die tegelijkertijd aan het spelen waren. Dat is een enorm aantal. Veel games halen deze getallen bij lange na niet. Toch zijn er nog een aantal problemen die Auto Chess in de weg kunnen zitten.

Makers hebben geen copyright op hun product

Elke esport mod maakt gebruik van bestaande elementen. Dat kunnen modellen van units zijn, de architectuur van de software en bepaalde mechanics die in de game zitten. Dat geldt ook voor Auto Chess. Hierdoor is het voor kleinere teams met een goed idee mogelijk om een eigen game te maken. Het probleem is alleen dat een dergelijke ontwikkelaar ook geen rechten op hun characters heeft. Daarnaast functioneert het spel niet los van Dota 2. Auto Chess zal daarom altijd afhankelijk blijven van de makers van Dota 2. Het team achter de immens populaire mod probeert daarom met Valve in contact te komen. Gezien het succes van Dota Chess zijn er in principe veel mogelijkheden om geld met het spel te verdienen. Er is ander probleem dat ontstaan is door het gebrek aan copyright. Andere ontwikkelaars kunnen namelijk ongestoord de ideeën van Auto Chess stelen. In februari 2019 verscheen er al een Auto Chess kopie op de TapTap, het mobile gaming platform in China.

Het is lastig om veel geld te verdienen met Auto Chess

Je kunt een mod niet los verkopen. De enige manier om toch geld te verdienen is via donaties of het verkopen van in game content. Auto Chess werkt met couriers. Die kun je verdienen door punten te verzamelen of je kunt ze kopen met echt geld. Het probleem van deze couriers is dat ze ook niet het eigendom zijn van de makers van Auto Chess. Om op de lange termijn succesvol te blijven zal het team daarom met een helder financieel plan moeten komen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...