Prijzenpot van 30 miljoen voor het finale weekend van Fortnite

Fortnite is het meest gespeeld en meest gekeken spel van 2018. Het is dan ook niet verwonderlijk dat professionele spelers een hele smak geld kunnen verdienen. Het duurde wel even voordat Battle Royale games hun intrede maken binnen de esports. Dat komt met name omdat het spel vrij onvoorspelbaar is. Geluk is een belangrijke factor om een ronde te winnen. Veel mensen betwijfelen dan ook of het format überhaupt geschikt is voor e-sports. Verder is het voor kijkers soms ook onoverzichtelijk wat er allemaal op de map gebeurd. Elk esport spel heeft namelijk honderd spelers. Die hebben allemaal gelijke kans om te winnen en daardoor is het moeilijk om de meest cruciale momenten in beeld te brengen.

Finale van Fortnite is eind juli

Tussen 26 en 28 juli 2019 is de grand final van Fortnite. Deze zal plaatsvinden in New York. Tijdens het weekend nemen de beste spelers het tegen elkaar op om te bepalen wie de allerbeste van de wereld is. Het toernooi is opgesplitst in twee gedeeltes. Er is een toernooi waar spelers het alleen tegen elkaar opnemen. Los daarvan is er een toernooi waarbij duo’s het tegen elkaar opnemen. In totaal zijn er dus 100 solo spelers en 50 teams van twee spelers die meespelen om aanspraak te maken op een gedeelte van de 30 miljoen dollar.

Je verdient al flink wat geld door deel te nemen

Als je aanspraak maakt op een plaats in het esports toernooi is het al reden om blij te zijn. Elke deelnemer krijgt namelijk sowieso 50 duizend dollar. Dat bedrag kan oplopen wanneer je hoog in de ranglijst eindigt. Het is al bekend dat de winnaar van het solo toernooi 3 miljoen dollar uitgekeerd krijgt.

In totaal zal Epic in 2019 100 miljoen aan prijzengeld verdelen

Tijdens het finale weekend wordt er 30 miljoen verdeeld onder de deelnemers. Epic Games heeft al aangekondigd dat er in totaal 100 miljoen beschikbaar is gesteld voor de beste spelers van het spel. Een groot deel van de resterende 70 miljoen wordt tijdens wekelijkse toernooien uitgekeerd. Het gaat daarbij telkens om een toernooi met een prijzenpot van een miljoen. Tijdens 2019 is er dan ook veel meer om voor te spelen voor professionele Fortnite spelers. Epic Games probeert hun spel naar het volgende niveau te tillen. Het is niet verrassend dat het meest gespeelde spel van 2018 professionele spelers met veel geld zal belonen tijdens het komende seizoen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...