Succes van Rocket League

Rocket League is een esport fenomeen op zich. Het spel heeft een zeer respectabele en loyale player base. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het unieke karakter van het spel. Het lijkt eigenlijk terug te gaan naar de roots van het gamen. Rocket League draait om pure fun, maar het is bijna onmogelijk om het spel helemaal perfect onder de knie te krijgen. Het spel is makkelijk om te leren maar moeilijk om volledig onder controle te hebben. Dat is een formule die al vaker erg succesvol is gebleven.

Rocket League in een notendop

Bij Rocket League zit je als speler in een auto. Deze bevindt zich op een soort voetbalveld. Er is een gigantische bal en twee nog grotere goals. Je kunt het spel in je ééntjes spelen, maar het is vooral de bedoeling dat je met een team speelt. De standaard game mode is drie tegen drie. Maar er zijn ook genoeg spelers die de voorkeur geven aan twee tegen twee of vier tegen vier. Het doel is altijd hetzelfde. Je moet, net als bij bijna elke balsport, meer goals maken dan de tegenstander. Dat doe je door de bal met je auto de goede kant op te schieten.

Oneindige mogelijkheden van het boosten

Naast gewoon rijden kun je ook boosten. Daarmee ga je erg snel, maar je kunt maar een gelimiteerde tijd boosten. Wanneer je meter leeg is, zul je kleine, oranje bolletjes moeten verzamelen. Die liggen gelukkig overal op het veld verspreid. De auto’s in Rocket League kunnen ook springen. Je kunt zelfs telkens twee keer achter elkaar springen tot je de grond, de muur of het plafond weer aanraakt met je wielen. Het is namelijk ook gewoon mogelijk om over de muur of het plafond te rijden. Je kunt vliegen door tijdens het springen op de boostknop te drukken. Dat is waar het hoge skillplafond van Rocket League naar boven komt. Je kunt je auto namelijk eindeloos precies manoeuvreren. Het is lastig om dit onder de knie te krijgen. Maar wanneer het wel lukt ziet het er allemaal fantastisch uit. Omdat de bal vaak ook door de lucht vliegt is het op hogere niveaus noodzakelijk dat je het vliegen met je auto goed onder de knie hebt.

Anders dan andere games

Rocket League lijkt qua opzet heel simpel. Vooral als je het vergelijkt met andere games van tegenwoordig. Die zitten boordevol verschillende personages, items, systemen en wapens. Het geheel speelt zich vaak ook nog af in een enorme wereld. Rocket League is puur op fun gericht. Je hoeft geen uren te investeren om een leuke tijd te hebben. Zowel beginners als gevorderden maken hilarische en spannende momenten mee.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...