Meest bekeken games op Twitch.tv

Twitch.tv is de laatste jaren uitgegroeid tot een immens platform. Gamers van over de hele wereld kunnen hier kijken hoe professionele gamers het spel spelen. Er is ook ruimte voor streamers die voor het vermaak spelen. Het is in principe voor iedereen mogelijk om een eigen kanaal op Twitch te beginnen. Hoe meer kijkers je hebt, des te beter je kanaal loopt. Wanneer je genoeg mensen weet te bereiken die geïnteresseerd zijn in wat jij doet dan kun je zelfs op verschillende manieren geld verdienen.

Twitch is een graadmeter voor de populariteit van een game

Vrijwel elk groot toernooi van een game wordt via Twitch uitgezonden. Iedereen is op de website vrij om van alles en nog wat te kijken. Twitch is daarom een soort live versie van Youtube, en dan speciaal voor mensen die interesse hebben in games en esports. Het is over het algemeen ook mogelijk om grote wedstrijden terug te kijken. Omdat Twitch een gratis platform is kan het gebruikt worden om in te schatten hoe populair een game precies is. Op de website staat precies hoeveel mensen er naar een bepaalde game kijken. Elke game heeft meerdere streams waarvan bezoekers ook kunnen zien hoeveel mensen er momenteel naar kijken en hoeveel abonnees een streamer heeft.

League of Legends, Fortnite en DOTA 2

Er zijn drie games die over het algemeen de meeste bezoekers hebben. Het precieze aantal kan sterk fluctueren. Dat komt omdat er meer mensen kijken wanneer er een groot toernooi plaatsvindt of wanneer er nieuwe content bij een spel is gekomen. In de afgelopen jaren doen DOTA 2, League of Legends en Fortnite het ongekend goed. Deze drie games staan eigenlijk steevast bovenaan. Kenmerkend voor deze games is dat ze allemaal gratis te spelen zijn.

Apex Legends is immens populair

Sinds begin februari 2019 is Apex Legends beschikbaar. Dat spel heeft onmiddellijk ontzettend veel aandacht gekregen. Het is een Battle Royale game met veel vernieuwingen. De nadruk ligt op teamplay en bovendien kunnen spelers kiezen uit characters met uiteenlopende eigenschappen en abilities. Mede door de lovende kritieken is er vreselijk veel interesse in het spel. Apex Legends is eveneens gratis om te spelen. Daardoor was er onmiddellijk na release een enorm aantal spelers. Ook op Twitch was het spel onmiddellijk een hit. Het staat in de eerste week sinds de release bovenaan. In totaal hebben al 30 miljoen mensen één of meerdere streams van het spel bekeken.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...