Apex Legends is de volgende stap voor Battle Royale games

De game mode Battle Royale is de nieuwste, grote innovatie binnen games. De game mode werd door PlayerUnknown’s Battlegrounds geïntroduceerd. Al heel snel begonnen andere games de format over te nemen. De meest bekende is tot nu toe Fortnite. Maar ook grote franchises zoals Call of Duty en Battlefield hebben inmiddels een eigen versie.

Er werden weinig stappen gezet

Het was voor veel gamers een teleurstelling dat de varianten van andere games niet veel meer dan een kopie was. Ontwikkelaars van games wisten weinig nieuwe elementen te bedenken om hun game origineel aan te laten voelen. Het was elke keer gewoon Battle Royale maar dan met de graphics en de mechanics van een andere game. Apex Legends lijkt daar gelukkig eindelijk verandering in te brengen.

Apex Legends is vernieuwend en innovatief

Battle Royale kwam veel gamers al vrij snel de keel uit. Ontwikkelaars van games probeerden alleen maar nog snel meer te profiteren van het succes. Gelukkig is dat ander met Apex Legends. Dat is ook een Battle Royale game, maar dan wel één met originele ideeën. In de eerste plaats komt dat doordat de nadruk op teamplay ligt. Je bent dan ook altijd met een team van drie spelers. Samen probeer je het laatst overgebleven team te zijn. Dit hele avontuur vindt plaats op een mooi vormgegeven map.

Verschillende classes zorgen voor variatie

Apex Legends is de eerste pure Battle Royale game waarbij spelers een character moeten kiezen. Het spel kent momenteel al een behoorlijk aantal verschillende personages. Deze worden in het spel legends genoemd. Deze hebben allemaal unieke abilities. Daardoor is er veel meer variatie in het spel. Elke legend is anders en dat vraagt ook om een andere speelstijl. Bovendien zijn de abilities speciaal gemaakt om in teamverband gebruikt te worden. Daardoor heeft elke speler een eigen rol binnen het team. Het is ook zeer interessant dat je leden van je team opnieuw tot leven kunt laten komen als ze dood zijn. Daar is wel een zeer riskante tocht voor nodig. Wanneer dit lukt geeft dat wel echt een kick. De nadruk op teamplay blijkt een geweldige toevoeging te zijn aan Battle Royale games. Zo zit er bijvoorbeeld ook een innovatief pingsysteem in het spel. Daarmee kun je met één of twee drukken op de knop aan je team communiceren wat je ziet of wat je wilt doen. Dat is een erg eenvoudig te gebruiken systeem dat erg natuurlijk aanvoelt. Apex Legends heeft alles in zich om een klassieker te worden. En het is ook nog eens helemaal gratis om te spelen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...