Choi “DanDy” In-kyu nieuwe coach van Royal Never Give Up

De League of Legends wereld kampioen van 2014 is de nieuwe hoofdcoach van Royal Never Give Up. Dit is eind 2018 bekend gemaakt. Hij moet samen met Tsai “Green Tea” Shang-ching het team tot de overwinning gaan leiden. Ook al is dit de eerste coaching baan voor DanDy, hij kan veel ervaring en kennis brengen aan het team. Green Tea is aangenomen om aan strategie te werken. De huidige coach Son “Kezman” Dae-young heeft al een tijdje gezondheidsproblemen en moet daarom stoppen als coach bij Royal Never Give Up. DanDy en Green Tea moeten het succes van Royal Never Give Up voortzetten en hopelijk fungeren als een frisse toevoeging aan het League of Legends team.

DanDy’s carriere bij League of Legends

DanDy is dus niet een onbekende naam bij de League of Legends en hij heeft in het verleden al meerdere malen aangetoond zeer bekwaam te zijn in het spel. Voorafgaand aan zijn e-sports titel als wereld kampioen speelde hij bij MVP White. Hij was toen nog bekend als YaNgSin en kwam bij het team als een jungler. Daarvoor speelde hij bij het Azubu Team, maar dat team werd opgeheven en DanDy moest ergens anders naartoe. Net voor het derde seizoen veranderde YaNgSin zijn naam naar DanDy en kwam hij samen met MVP White tot de kwartfinales van het OLYMPUS kampioenschap in de winter van 2012 tot 2013.

MVP White, MVP Ozone, Samsung Galazy Ozone en Samsung White

MVP White werd later MVP Ozone en dat team staat beter bekend als het team dat CJ Entus Blaze versloeg in het OLYMPUS kampioenschap van het voorjaar 2013. Samsung kocht het team vervolgens en veranderde de naam naar Samsung Galaxy Ozone. Dit team verloor tijdens de groepswedstrijden van Worlds in 2013. Een jaar later, en weer met een andere naam was Samsung White de grote favoriet om het Worlds toernooi te winnen. En ze stelden niet teleur. DanDy zelf verloor het gehele toernooi maar 2 wedstrijden.

DanDy verlaat Samsung White

Eind oktober 2014 maakte DanDy zijn vertrek bekend van Samsung White en voegde hij zich bij Vici Gaming. Helaas heeft hij zijn succes daar niet kunnen voortzetten en had hij moeite om bij de besten te horen sinds hij League Champions Korea heeft verlaten. Omdat hij bij Vici niet echt kon aarden stapte DanDy over naar eUnited, maar ook daar kon hij geen voet aan de grond krijgen. In 2016 verliet DanDy eUnited en daarna hoorde men nog weinig van hem. Tot nu, want we zien DanDy voor het eerst terug bij de League of Legends sinds 2016. Het is te hopen dat deze nieuwe carrière hem nogmaals tot een wereldkampioenschap kan brengen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...