Beginnen met DOTA 2 of League of Legends

MOBA’s behoren al een aantal jaren tot het meest populaire genre. MOBA staat voor Multiplayer Online Battle Arena. Het is allemaal begonnen met DOTA, een mod voor Warcraft 3. Tegenwoordig zijn het vooral DOTA 2 en League of Legends die massaal gespeeld worden. Wellicht overweeg jij ook om te beginnen met het spelen van één van deze games. De complexiteit van de games kunnen je in het begin misschien afschrikken. Dat is niet helemaal terecht. Beide games hebben tegenwoordig meer dan voldoende tutorials en opties om te oefenen om je op weg te helpen.

League of Legends is iets minder complex

Als je nog nooit een MOBA hebt gespeeld en je wilt ermee beginnen dan is het waarschijnlijk verstandig om eerst een poging binnen League of Legends te wagen. Dit spel is iets minder moeilijk te doorgronden dan DOTA. Dat komt onder ander omdat er maar één shop is, het niet mogelijk is om minions te stelen, je geen teleport scrolls hebt, de map kleiner is en er veel minder items zijn met een active ability. Dat wil niet zeggen dat je eerste potjes in League of Legends eenvoudig zullen worden. Met meer dan 100 verschillende champions is er behoorlijk wat te leren.

Begin met de tutorial en speel tegen bots

Als je meteen online gaat spelen dan zul je waarschijnlijk geen leuke tijd hebben. Veel spelers zijn al jaren actief en zij hebben daardoor een enorme voorsprong. Natuurlijk moet je waarschijnlijk ook tegen andere net aangemaakte accounts spelen. Toch zijn dit vaak mensen die een tweede of zelfs derde account hebben. Als je helemaal onbekend bent met MOBA’s kun je het beste met de tutorial beginnen. Daarna is het tijd om het op te nemen tegen computergestuurde tegenstanders.

Probeer te leren van een vriend

De beste manier om te beginnen is om een team te vormen met een vriend die al bekend is met League of Legends of DOTA 2. Een persoonlijke leraar is nog altijd de snelste manier om dingen te leren. Hij of zij zal echter wel wat geduld moeten hebben tijdens de eerste uren dat je speelt.

Kijk hoe de pro’s het doen

Je kunt ook veel leren door naar de beste spelers van de wereld te kijken. Overal op het internet kun je streams en replays vinden van professionele teams die het tegen elkaar opnemen. Maar ook van bedreven spelers die voor de lol spelen kunnen beginners behoorlijk wat leren. Als toeschouwer kun je lekker achterover leunen terwijl je te weten komt hoe een MOBA gespeeld moet worden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...