Posities in de lanes van DOTA 2

Er zijn maar weinig populaire games die zo ingewikkeld zijn als DOTA 2. Dat komt door de vrijwel oneindige hoeveelheid mogelijkheden die spelers in het spel hebben. Er zijn talloze heroes om uit te kiezen en deze kun je allemaal op je eigen manier ontwikkelen tijdens een game. Dat doe je door skills en talents te kiezen wanneer je een level omhoog gaat en items te kopen. Ook de strategie is erg belangrijk. Een goede coördinatie is een belangrijk ingrediënt voor een succesvol team. Aan het begin van elke game moeten er al belangrijke keuzes gemaakt worden. Zoals wie op welke lane gaat spelen. Naast de drie lanes die hier besproken worden is er ook nog een jungle positie en de mogelijkheid om als roamer te spelen.

Midlane kent veel variaties

In de midlane kun je wellicht de grootste variatie van heroes verwachten. Dat komt omdat je hier kunt kiezen voor verschillende rollen. Het is niet ongebruikelijk dat een carry de midpositie inneemt. Toch kan dat erg gevaarlijk zijn omdat het relatief eenvoudig is om een gank op deze positie uit te voeren. Je bent daardoor redelijk kwetsbaar en bovendien sta je vrijwel altijd alleen op deze lane. Veel spelers kiezen er daarom voor om een champion te spelen met veel nuke potentieel. Je kunt dan snel een 1v1 winnen. Daarnaast kun je, na het behalen van een aantal levels, kiezen om één van de andere lanes te ganken. Met name de carries van de tegenstander zijn dan een doelwit.

Offlane is zeer kwetsbaar

In de offlane sta je vaak alleen en redelijk geïsoleerd. Daarom worden daar vaak heroes voor gekozen die in staat zijn om lange tijd te overleven. Bijvoorbeeld omdat ze van zichzelf veel damage kunnen oplopen voordat ze doodgaan of omdat ze een ability hebben waarmee je kunt ontsnappen. Toch wordt deze lane alsnog regelmatig de suicide lane genoemd. Dat komt omdat het met voldoende focus van de tegenstander vrijwel onmogelijk is om deze lane zonder kleerscheuren door te komen.

Safelane is voor een carry met support

De hero die in de late game het e-sport team moet carryen neemt plaats in de safe lane. Dat doe je samen met een support, in sommige gevallen zelfs twee supports. De bedoeling van de carry is om zoveel mogelijk geld te verzamelen zodat je later in de game ongelooflijk veel damage kan doen. In het begin ben je redelijk zwak en daarom heb je een support bij je. Deze probeert je zo veel mogelijk de gelegenheid te geven om in alle veiligheid creeps van de tegenstander te farmen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...