League of Legends patch 8.24 brengt veel veranderingen

De nieuwe patch van League of Legends zit weer vol met toevoegingen en aanpassingen. Ontwikkelaar Riot gebruikt de maand december wel vaker om de meest significante patches uit te brengen. Er zijn een aantal veranderingen in hoe het ranked systeem werkt. Verder is er een nieuwe champion.

Neeko is het nieuwe speelbare character

Neeko is perfect voor spelers die hun tegenstanders in de luren willen leggen. De champion heeft tal van abilities om voor afleiding en verwarring te zorgen. Met haar passive vermomt Neeko zich als een allied champion. Ze blijft die gedaante houden tot ze een ability cast. Haar Q ability is haar belangrijkste damage output. Het is een area of effect skillshot die nog een keer damage doet als je een minion killed of een champion raakt. Met haar W wordt Neeko tijdelijk onzichtbaar. Tegelijkertijd maakt Neeko een clone die vooruit begint te rennen. Haar E is wederom een skillshot. Het gaat door meerdere tegenstanders heen en alleen de laatste wordt vastgezet met een root. Tenslotte geeft haar ultimate ability protection. Neeko springt naar de cursor en krijgt een shield. Dat schild kun je tot ontploffing laten brengen waardoor tegenstanders damage krijgen en bovendien een stun te verwerken krijgen.

Champions worden op de schop genomen

Er zijn weer een aantal champions die zijn aangepast. Daarvan lijkt het dat Galio het meest is veranderd. Zijn ultimate geeft geen protection bonussen meer. Galio lijkt daarmee eigenlijk alle originaliteit te verliezen. Zijn andere abilities doen ietsje meer damage, waardoor de champion eigenlijk een standaard caster is geworden in plaats van de AP bruiser tank die hij eerst was. Verder krijgen Heimerdinger en Illaoi een kleine buff en wordt Viktor licht generfd.

Betere animaties en geluiden voor oude champions

Riot is altijd bezig met het updaten van hun huidige champion pool. Een aantal van deze champions zijn dan ook al een aantal jaartjes oud. Het is daarom goed om te weten dat Anivia, Dr Mundo, Gragas, Renekton en Teemo een aantal visuele upgrades gaan krijgen. Ook worden sommige van de geluidseffecten aangepast zodat de beter aansluiten bij de rest van het spel.

Nieuwe leagues in ranked

Het ranked systeem is ook aangepast. Op het eerste gezicht zijn de toevoeging van nieuwe leagues het meest opvallend. Bronze was altijd de laagste divisie, nu komt daar Iron onder. De grapjes over spelers in bronze zullen dus vervangen gaan worden door opmerkingen over de skill van spelers in de iron divisie. Ook voor spelers in hogere ranks komt er een divisie bij. Tussen Master en Challenger is er ruimte gemaakt voor de Grandmaster league.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...