Fans van DOTA 2 kunnen in december de beste teams aan het werk zien

Als je graag naar esports kijkt dan heb je dit jaar kunnen genieten van de grootste toernooien van de allerbeste games. Elk jaar wordt het niveau hoger en gaat ook het prijzengeld omhoog. Voor fans is het dus puur genieten. De meest talentvolle spelers vormen teams en proberen de grote prijzen binnen te slepen. In december en januari is er meestal een stuk minder te kijken. Dat is de periode die midden tussen opeenvolgende seizoenen zit. Ontwikkelaars van games gebruiken deze tijd vaak om hun game bij te werken met patches en updates. Dat is natuurlijk erg jammer als je graag naar esports kijkt. Voor DOTA 2 fans is er goed nieuws. In december is er namelijk tijd voor de Megafon Winter Clash.

Zes van de beste teams van de wereld strijden tegen elkaar

Het toernooi wordt in Moskou gehouden. DOTA 2 heeft sowieso al een speciale relatie met Rusland. Opvallend veel sterspelers en top teams komen uit dit land. Vijf teams kregen een uitnodiging voor de Megafon Winter Clash. Dat zijn Team Liquid, Team Secret, Virtus.pro, PSG.LGD en Forward gaming. Dat zijn teams die iedereen die weleens een potje DOTA 2 kijkt wel kent. FG besloot zelfs niet deel te nemen aan DOTA Summit 10 om bij dit toernooi te zijn. Het zesde team moest zich via voorrondes weten te kwalificeren. Dat is ook niet het minste team geworden. Natus Vincere wist uiteindelijk een plaats te veroveren. Daarvoor moesten behoorlijk wat sterke teams verslagen worden. Onder andere Vega Squadron, Ninjas in Pyjamas and NoPangolier legden het af tegen Natus Vincere.

Format van het toernooi

De teams worden opgedeeld in 2 groepen van elke 3 teams. De winnende teams komen meteen tegen elkaar in de halve finale. De rest zal een extra ronde moeten spelen. Zij strijden namelijk met z’n vieren voor het andere ticket voor de finale. Dat gebeurt op basis van knock-out rondes. Elke wedstrijd tussen twee teams zal een best of three zijn. Behalve de uiteindelijke finale. Daarin zal de een team drie keer moeten winnen om de cup te veroveren. Dat dit niet zomaar een toernooi is was al duidelijk door de teams die deelnemen. En ook de prijzenpot is zeker niet gek. In totaal zal er 300.000 euro verdeeld worden onder de deelnemende teams. Het ziet er naar uit dat deze decembermaand niet saai zal zijn voor fans van DOTA 2. Hopelijk komen er in de toekomst meer prestigieuze toernooien van andere games bij die tussen de seizoenen worden afgewerkt.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...