Het populaire League of Legends

Veel mensen die zich interesseren in gamen en esports hebben de naam League of Legends, of de afkorting LOL, weleens gehoord. Dat is ook niet zo gek, want het is al een paar jaar een mateloos populaire game. In 2016 werd het door maar liefst 100 miljoen mensen wereldwijd gespeeld. Waar komt die populariteit vandaan? Is het nog steeds leuk om ermee te beginnen of is het inmiddels wel over zijn hoogtepunt heen?

De basics van League of Legends

League of Legends is een Multiplayer Online Battle Arena, vaak afgekort tot MOBA. Dat is het officiële genre voor wat in essentie een strategisch teamspel is. Er wordt gespeeld in teams van vijf personen die in een vaste arena tegen elkaar strijden. Iedere speler heeft daarbij een eigen rol en een eigen champion. Spelers zijn van elkaar afhankelijk en er is nooit een speler die alles kan. Dat klinkt niet anders dan bij vergelijkbare spellen zoals Dota. Toch staat LOL al jaren bekend als een van de meest gespeelde online games.

Wat maakt League of Legends zo populair?

Nog altijd trekt LOL een miljoenenpubliek. Er worden zelfs officiele toernooien gehouden waarin de beste teams ter wereld elkaar proberen te verslaan. Deze toernooien zijn erg professioneel opgezet en er worden miljoenenprijzen gewonnen door spelers.

Deze populariteit komt mede door de algehele opkomst van esports. Waar gamen vroeger een individueel ontspanningsmiddel was voor jongeren, is het tegenwoordig big business. Veel gamers van eerdere generaties spelen nog steeds en met de aanwas van jonger publiek ontstaat er een grotere doelgroep die meer geld en middelen te besteden hebben.

Specifiek voor League of Legends is de grote variatie een reden voor de aanhoudende populariteit. Spelers hebben de keuze uit tientallen champions die ieder hun persoonlijke eigenschappen hebben. Er is dus niet een character dat het beste is, dat is afhankelijk van de arena en andere factoren. De ontwikkelaar wisselt ook in de vaardigheden van characters. Constante updates houden het spel bovendien relevant en interessant.

Leer de basis met deze tips

Lijkt het je leuk om League of Legends te gaan spelen? Met de volgende tips maak je jouw speelervaring nog leuker:

  • Kies een champion die bij je past. Rush je liever overal doorheen of wacht je liever af?
  • Op Reddit vind je de Summoner School, een community speciaal voor LOL spelers waar je veel informatie en tips vindt
  • Speel in het begin vooral voor jezelf. Je speels weliswaar met een team, maar het is begrijpelijk dat je soms een fout maakt. Negeer spelers die vervelend reageren.
  • Speel met vrienden. Het hoofddoel van het spel is nog steeds plezier maken. En met vrienden wordt je speelervaring nog beter.
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...