Een nieuw verhaal voor Hearthstone

Blizzard staat bekend om de geweldige ondersteuning die ze hun games geven. Hetzelfde geldt voor Hearthstone, het meest populaire virtuele kaartspel van de afgelopen jaren. Meerdere malen per jaar komt er nieuwe content uit waar spelers zich mee kunnen vermaken. Rastakhan’s Rumble is de meest recente toevoeging aan Hearthstone. Bij deze uitbreiding zit ook weer een nieuwe Single Player Campaign. Deze heet Rumble Run.

Er is veel aandacht besteed aan het verhaal

In Rumble Run wordt er veel aandacht besteed aan het verhaal. Omdat Hearthstone een game is die met kaarten gespeeld wordt is dat opvallen. Nog lang niet alle details zijn bekend. Blizzard heeft al wel bekend gemaakt dat de troll warrior Rakkar de centrale figuur uit het verhaal gaat zijn.

Terug naar de basics

De Puzzle Lab uit Boomsday Project was een verrassende twist voor Hearthstone. Blizzard koos voor deze campaign voor puzzel elementen. Spelers moesten een aantal hersenkrakers oplossen om verder te komen. Dit waren vaak leuke en originele puzzels waarbij goed nagedacht moest worden. Rumble Run zal weer de meer traditionele aanpak van een Hearthstone single player campaign hebben. Daardoor zal deze esport uitbreiding meer gelijkenissen vertonen met bijvoorbeeld Dungeon Run for Kobolds and Catacombs en Monster Hunt from the Witchwood. Bij deze twee single player campaigns ging je als speler op reis met een groepje helden en moest je een weg slaan door gevaarlijke bossen, grotten en mijnen. Rumble Run zal een dergelijke format volgen. Toch zullen er meer dan genoeg nieuwe elementen in zitten die spelers nog niet eerder hebben gezien.

Kies zelf voor welk team je speelt

Een nieuwe element is dat spelers kunnen kiezen bij welk team ze willen horen. Dat betekent eigenlijk ook meteen met welke class je door de campaign heen wilt spelen. Bij Rumble Run heb je daardoor meer vrijheid dan bij eerdere uitbreidingen. Niet in het minst omdat je ook je eigen kaarten deck samen moet stellen. Dat doe je tussen de gevechten door. Er zullen steeds meer mogelijkheden bijkomen waardoor je betere kaarten kunt kiezen.

Je kunt speciale kaarten kiezen waarmee je de regels verandert

Nadat je een class hebt gekozen kun je verder met het specificeren van je kaarten. Dat doe je in Rumble Run door een Shrine te kiezen. Daar zijn er in totaal drie van. Dat zijn in principe speciale kaarten. Het leuke aan deze kaarten is dat ze het spel volledig veranderen. Je Shrine moet dus goed aansluiten bij de rest van je kaarten en het is een uiterst strategische keuze. Een voorbeeld is de Paladin shrine, Shrivallah’s Vengeance. Hiermee deel je de tegenstander automatisch 5 damage toe wanneer Rakkar zelf damage krijgt.

Speciale beloningen voor spelers die de campaign uitspelen

Net zoals bij elke campaign krijgen spelers die Rumble Run uitspelen speciale rewards. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat een exclusief motief voor de achterkant van je kaarten zijn. Vanaf 4 december is Rastakhan’s Rumble beschikbaar. Rumble Run zal een week later te spelen zijn. Fanatieke spelers zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...