Het leven van een professionele gamer

E-sports worden alleen maar groter. Dat heeft ook als gevolg dat het bestaan van een e-sporter steeds meer allure krijgt. Net als voetballers en andere atleten worden e-sporters vaak door hele groepen mensen aangekondigd. Er worden shirts met hun naam verkocht en de tribunes zitten vol met mensen die hun favoriete spelers live aan het werk willen zien. Dit heeft als direct gevolg dat steeds meer jonge gamers dromen van een leven als e-sporter. Als je de verhalen uit de industrie moet geloven dan bestaat een dergelijk leven toch niet alleen maar uit mooie momenten.

Uren per dag trainen om de beste te zijn

Online gaming is enorm competitief. Dat wordt uiteraard alleen maar erger als je beter wordt. Zelfs op de laagste niveaus kan de stress en de spanning vaak hoog oplopen. Dat merk je onder andere door het flamen en de reacties van spelers wanneer een wedstrijd is afgelopen. Als je op hogere niveaus begint te spelen dan zal het flamen een minder groot probleem worden. Dat wil niet zeggen dat de stress minder wordt. Een klik op de muis kan het verschil maken tussen winst en verlies. Wanneer je eenmaal een contract krijgt bij een professioneel team ben je verplicht om uren per dag te trainen. Veel van dergelijke teams zijn in Azië gevestigd. Daar zijn er minder regels voor werknemers. Professionele gamers moeten vaak erg lange dagen maken. Een werkdag van 16 uur is niet ongebruikelijk wanneer je lid bent van een van de veel geprezen Zuid-Koreaanse teams. Volgens sommigen is dat ook de reden dat teams uit die landen vaak de beste van de wereld blijken te zijn. Door het gebrek aan regels kunnen jonge spelers gedwongen worden om niets anders meer te doen dan te gamen.

Ongezonde leefstijl hoort er bij

Het is niet alleen het harde werken dat zorgt voor stress en ongezonde omstandigheden. Professionele gamers nemen ook allerlei middelen om zo fit en scherp mogelijk te zijn. En dat is heel wat meer dan een kopje koffie of een blikje Red Bull. Tegelijkertijd worden er met regelmaat middelen genomen om stress tegen te gaan. Deze hebben vaak een tegenstrijdig effect. Het mag dan ook duidelijk zijn dat dit niet erg gezond is voor je lichaam. Ook is het uren in dezelfde houding zitten erg slecht voor je pezen en gewrichten. Blessures door overbelasting aan handen, rug en polsen is dan ook een veel gezien probleem. Dat wordt vaak opgelost door pijnstillers in te nemen. Het zal nog wel even duren voor er strikte regels komen om de gezondheid van e-sporters te beschermen. Tot die tijd is het leven van een professionele gamer lang niet zo rooskleurig als het lijkt.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...