Wat de zogenaamde Elo Hell precies inhoudt

Het spelen van competitieve games geeft je een bepaalde rank. Deze rank vertegenwoordig je zogenaamde skill level. Die wordt uitgedrukt door een Elo Rating. Wanneer je een hoge rating heeft dan is het systeem van mening dat je een goede speler bent. Als je iemand met een lage Elo bent dan schat het spel je een stuk minder hoog in. Elo Hell slaat terug op het idee dat je op een gegeven moment zelf niet meer kunt beïnvloeden dat je Elo hoger wordt.

Elo bepaalt tegen wie je speelt

Je Elo bepaalt welke esport rank je bent. Dat wordt in veel games uitgedrukt met zaken als brons, zilver en goud. Bij andere games is het gewoon een score of worden er andere benamingen gebruikt voor de verschillende groepen. Wanneer je ranked speelt dan is het de bedoeling dat je met spelers speelt die ongeveer van hetzelfde niveau zijn. Als je een game wint dan wordt je Elo ook groter. Wanneer een game verloren wordt dan gaat dat ten koste van je totale Elo Score. De meeste e-sporters hebben uiteraard als doel om een zo hoog mogelijke rank te bereiken. Binnen de rank waarin je zit heb je een bepaalde score. Wanneer je genoeg punten hebt dan ga je door naar de volgende rank.

Eerste keer dat de term Elo Hell gebruikt werd

League of Legends is de geboorteplaats van de term Elo Hell. Het werd voor het eerst gebruikt in 2010, een jaar na release van het spel. League of Legends staat bekend om de sterke competitie tussen spelers onderling. In ranked play zijn deelnemers sterk gemotiveerd om te winnen. Wanneer dat niet lukt kunnen spelers zich negatief uitlaten over hun teamgenoten. Het kan zelfs zo zijn dat spelers het eigenlijk al opgeven in het midden van een game of zelfs expres verliezen om hun onvrede te uiten.

Wat Elo Hell betekent

Terechtkomen in de Elo Hell is volgens sommigen het ergste wat je kan overkomen in een game als League of Legends. Dat is een bepaalde range binnen je Elo waarin het bijna onmogelijk is om vooruit te komen. Volgens sommigen omdat winst of verlies van een game buiten de handen van de speler ligt en wordt bepaald door willekeurige gebeurtenissen, en dat met name de skill van teamgenoten die je niet kent.

Kritiek op de term Elo Hell

Er zijn ook veel mensen die de term onzin vinden. Zij vinden het een hersenspinsel van spelers die denken veel beter zijn dan daadwerkelijk het geval is. Elo Hell zou gebruikt worden om medespelers de schuld te geven van een verlies en het gevolg zijn van een cognitieve bias.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...