Hearthstone’s Rastakhan’s Rumble is eindelijk hier

Er is de afgelopen tijd al veel gesproken over de Rastakhan’s Rumble, de nieuwe uitbreiding van Hearthstone. Nu de uitbreiding eindelijk uit is gebracht kunnen kenners en spelers aan de slag met de nieuwe kaarten. Hier zitten een aantal krachtige en originele exemplaren tussen. Ook is de nieuwe single player campaign een hit onder liefhebbers van strategie en puzzel elementen.

135 nieuwe kaarten om tegenstanders te bestrijden

De nieuwe uitbreiding heeft 135 nieuwe kaarten. Dat zijn er aardig wat. En aangezien alles bij Hearthstone nauw op elkaar is afgestemd heeft elke kleine verandering invloed op hoe de game gespeeld wordt. De 135 nieuwe kaarten vragen om nieuwe strategische plannen. Ook als je zelf geen gebruik maakt van de kaarten van Rastakhan’s Rumble. Je tegenstanders zullen dat namelijk ongetwijfeld wel doen en daar met je natuurlijk op voorbereid zijn. Rastakhan’s Rumble slaag erin om Hearthstone op een goede manier te vernieuwen. In het verleden heet het spel uitbreidingen gehad die eigenlijk weinig impact hebben op de kaartendecks die de spelers samenstellen. Dat komt mede doordat er een aantal zeer krachtige nieuwe kaarten tussen zitten. Daarnaast zijn er kaarten die vragen om een nieuwe taktiek en combinaties die leiden tot interessante keuzes.

Oudere kaarten zijn overbodig geworden

De nieuwe kaarten in Hearthstone zijn over het algemeen krachtiger dan de exemplaren die al jaren in het spel zitten. Deze verouderde kaarten kunnen daardoor overbodig worden. Dat is jammer, want daardoor worden de keuzemogelijkheden van de spelers ook weer beperkt. Daardoor zul je steeds meer dezelfde kaartendecks zijn. Zoals ook het geval was bij de Global Games van dit jaar. Daar had eigenlijk elk team een identiek kaartendeck, gebouwd rond de Shudderwock Shaman.

Verhaal wordt uitgebreid

Blizzard heeft een behoorlijk wereld gecreëerd. Daar vinden alle gevechten tussen de helden en monsters van Hearthstone plaats. Rastakhan’s Rumble is een mooie toevoeging aan deze wereld. Er zitten nieuwe helden in en bekende helden hebben nieuwe verhaallijnen. Dit is niet meteen een toevoeging op de gameplay zelf, maar het is belangrijk voor veel spelers om een bepaalde verbondenheid met de wereld van Hearthstone te voelen. Door goede verhalen komt de wereld tot leven. Elke battle die je uitvecht voelt daardoor belangrijker en dat is goed voor het spelplezier.

Kies je eigen pad in de nieuwe single player campaign

De nieuwe campaign is behoorlijk lang en uitdagend. Er zitten veel puzzels in en spelers krijgen veel keuzevrijheid. Je volgt de trol Rikkar. Je krijgt hierbij de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hij zich ontwikkeld. In principe komt dit erop neer dat je een class kiest en natuurlijk je kaartendeck samenstelt. In totaal zijn er 8 bosses die verslagen moeten worden. De campaign is mooi vormgegeven en de ontwikkelaars hebben veel aandacht besteed aan de details. Rastakhan’s Rumble is een geslaagde uitbreiding die meer dan genoeg toevoegt aan Hearthstone.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...