Dota 2 speler Pieliedie sluit zich aan bij Mineski

De fans van Mineski hebben even moeten wachten op de aankondiging van een nieuwe speler. Het team is al jaren erg succesvol en heeft een naam voor zichzelf gemaakt binnen de Dota 2 community. Eerder deze maand heeft Chai “Mushi” Fung het team verlaten. Joah “Pieliedie” Aström heeft zich nu dus bij het team gevoegd.

Het verlies van Mushi kwam hard aan

Pieliedie gaat proberen om in de esports voetsporen te treden van Mushi. Dat is een hele uitdaging, want Mushi was een belangrijke en erg gewaardeerde speler van het team. Hij was bovendien al jarenlang een vast lid en één van de dragende leden. Gelukkig beschikt Pieliedie over behoorlijk wat skill en ervaring. Voor Mineski was het ook wel nodig om een grote naam aan te trekken om Mushi te vervangen.

Aström heeft een verleden bij meerdere professionele teams
Pieliedie is een bekende naam binnen de professionele Dota 2 wereld. Hij heeft naam gemaakt bij grote teams zoals Cloud9 en Team Secret. Mineski geeft dus gehoor aan de wensen van hun fans en trekken een ervaren speler aan.

Pieliedie speelt nu zonder zijn vaste maatje EternalEnvy

Pieliedie vormde jarenlang een duo met Jacky “EternalEnvy” Mao. Dat zie je wel vaker binnen het professionele circuit van Dota 2. Het is wel opvallend dat de beide spelers bij meerdere teams een vast duo waren. Vooral bij Cloud9 en Team Secret waren de twee niet weg te denken en bovendien onafscheidelijk. De laatste samenwerking tussen het duo was bij Fnatic, een ander hoog aangeschreven Dota 2 team. Daarna zijn ze allebei hun eigen weg gegaan. EternalEnvy besloot terug te keren naar Noord Amerika en sloot zich aan bij compLexity Gaming. Pieliedie trok zich tijdelijk terug voor een pauze. Onder andere omdat hij tijd nodig had om te herstellen van een laserbehandeling aan zijn ogen. Gelukkig heeft hij dus weer besloten om verder te gaan als professioneel gamer. Bij Mineski gaat hij proberen om zijn vroegere niveau te evenaren. Hij heeft in ieder geval spelers om zich heen die hem daarbij kunnen helpen. De andere vier spelers in het basisteam zijn Thiay “JT-” Jun Wen, Kam “Moon” Boon Seng, Damien “kpii” Chok en Kim “Febby” Yong-min.

Mineski staat hoog op de ranking

Mineski is een team dat al zeer goed bekend staat. Met Pieliedie erbij kunnen ze mogelijk nog hogere ogen gooien. Vorig seizoen boekte het team haar eerste grote succes. Ze wonnen toen hun eerste Major door elk ander team op DAC 2018 te verslaan. Dat was één van de hoofdoorzaken dat het team op de vijfde plaats van de Dota Pro Circuit terecht kwam.

Een teleurstellende International 2018 voor Mineski

Na het winnen van de DAC 2018 ging het enigszins bergafwaarts met Mineski. Ze direct toegang tot de International 2018. Maar door tegenvallende prestaties moesten ze dat toernooi al vroegtijdig verlaten. Sindsdien zijn ze op zoek naar de juiste vorm. Hopelijk kan Pieliedie het team helpen om weer terug te keren naar de top. Er is wel wat weinig tijd voor het team om te trainen. Op 25 november moeten ze al serieus aan het werk in de Chongqing Major SEA Qualifiers.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...