Halve finale van Worlds 2018: de voorbeschouwing!

Dit weekend staan de halve finale wedstrijden van de League of Legends World 2018 op het programma. Het verrassend sterke Europese team G2 esports neemt het op zaterdag op tegen de Chinese opponent Invictus Gaming. Op zondag staat het treffen tussen Cloud9 en Fnatic op het programma, afkomstig uit respectievelijk de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en dus is er kans op een all-in Europese finale van het wereldwijde League of Legens evenement. Eerder versloeg het Europese G2 esports nog het ijzersterke Chinese team van Jian ‘Uzi’ Zihao; Royal Never Give Up. Wie bereikt de finale van het LoL-toernooi?

Einde van het toernooi in zicht

Het wereldwijde League of Legends toernooi loopt op zijn einde met nog 3 dagen te gaan. De populariteit is echter nog altijd groeiende en na de verrassende uitslagen in de vorige ronde is de hype alleen maar groter geworden. Europa heeft volledig tegen de verwachting in nog twee sterke teams vertegenwoordigd bij de laatste 4 in het League of Legends Championship. Gaan we een unieke belevenis meemaken waarin twee Europese teams het tegen elkaar opnemen in de finale? Het zou zomaar kunnen. G2 esports en Fnatic maken er kans op, maar dienen dan wel eerst hun Chinese en Amerikaanse opponent te verslaan en dat wordt zeker geen makkelijke klus. Het eerste Europese team dat aan de bak mag is G2 esports en zij zitten normaal gesproken in de flow na hun legendarische overwinning in de vorige ronde, waarin zij 3-1 wonnen van Royal Never Give Up. Zaterdag 10 uur is de aftrap.

Alle Koreaanse teams al uitgeschakeld

Wie had dat gedacht? In de halve finale is er geen enkele Koreaanse afvaardiging meer bij het League of Legends Championship 2018 aanwezig. Het Koreaanse schiereiland staat traditiegetrouw bekend als plek waar grote teams vaak doorstomen naar de finales, maar de laatste van 3 afvaardigingen werden uitgeschakeld in de kwartfinale en dat betekent dat enkel het Chinese Invictus Gaming nog actief is om de Aziatische eer hoog te houden. Vanuit de Verenigde Staten komt daar Cloud9 bij, één van de grote outsiders in het toernooi. Cloud9 won soeverein met 3-0 van Afreeca Freecs in de vorige ronde. In de finalewedstrijden kan het in ieder geval alle kanten op met zeer verrassende teams die tegenover elkaar staan.

Wat kunnen we nog verwachten?

De finales van de League of Legends Chamionship 2018 worden naar verwachting open en spannender dan ooit. Eén halve finale tussen Azië en Europa, de andere tussen Noord-Amerika en Europa. Europese fans van League of Legends en esports zijn meer dan welkom om het allemaal live te volgen. Europese fans zien Fnatic als één van de grote favorieten en die status maken ze tot nu toe meer dan waar. In de kwartfinale was het verschil echter niet groot; weten zij zichzelf te herpakken in de halve finales? En dan G2 esports; kunnen zij hun nieuwe favorietenrol na de winst tegen Royal Never Give Up vasthouden en zich verzekeren van een plek in de finale? Volg het allemaal op zaterdag en zondag en ben getuige van misschien wel een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van esports; twee Europese teams tegen elkaar in de finale.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...