Hoe naar League of Legends kijken

League of Legends is één van de grootste e-sports van het moment, en dat is al enige jaren zo. Miljoenen mensen spelen het spel en er zijn ook miljoenen kijkers bij grote toernooien tussen de beste teams en spelers. Het spel is een zogenaamde MOBA, een Multiplayer Online Battle Arena. In dit genre speel je meestal met een team van vijf spelers tegen een ander team. Daarbij zijn er drie lanes die van de ene basis naar de andere lopen. Daar tussenin ligt de jungle. Een gebied met neutrale monsters die je dood kunt maken.

Het doel van League of Legends

Om een game te winnen moet je het belangrijkste gebouw van de tegenstander kapot maken. Deze staat helemaal achteraan in de basis. Daarvoor moet natuurlijk wel heel wat gebeuren. In elke lanes staan een aantal torens. Die moeten eerst kapot gemaakt worden. In elke lane komen vanuit beide kanten zogenaamde minions. Deze lopen naar voren en vallen eigenlijk alles aan wat van de tegenstander is. In elke lane staat in ieder geval één champion van elk team. In de botlane staan er van beide teams twee champions.

Je kunt geld verdienen en experience verzamelen door minions dood te maken. Geld krijg je daarbij alleen als je de laatste klap geeft voor zo’n minion dood gaat. In de jungle loopt van elke team ook een champion rond. Die krijgt geld en experience door neutrale monsters dood te maken.

Geld verdienen en sterker worden

Met het geld dat je verdiend kun je items kopen. Daardoor wordt je champions sterker. Je kunt er bijvoorbeeld items kopen die ervoor zorgen dat je meer damage doet, of juist items die ervoor zorgen dat je langer in leven blijft. Als je genoeg experience verzameld ga je een level omhoog. Daardoor wordt je champion automatisch sterker en kun je kiezen om een ability up te graden. Iedereen begint op level 1 en level 18 is het maximum.

De abilities van champions

Elke champion heeft in totaal drie standaard abilities en een ultimate. De ultimate is een extra krachtige ability die je vanaf level 6 unlocked en op de levels 11 en 16 sterker kan maken. De andere abilities zijn vanaf het begin beschikbaar. Elk level geeft je één punt om aan je abilities te steken. Samen met de items zorgt je level er dus voor dat je sterker wordt.

Zo werken de stats in League of Legends

Elke champion doet damage en heeft dus een health bar. Je hebt Attack Damage en Ability Power. Attack Damage is de schade die je doet met je standaard auto attack. Voor sommige champions is dat ook een multiplier voor je abilities terwijl andere daar Ability Power voor nodig hebben. Voor Ability Power abilities is de multiplier meestal hoger, omdat je daarmee alleen je abilities sterker maakt. Naast je health kun je ervoor zorgen dat je meer damage kunt verdragen door armor en magic resistance te kopen.

Met armor krijg je minder damage van AD en met magic resistance krijg je minder damage van AP. Verder heb je nog attack speed waarmee je sneller kunt aanvallen en critical strike chance waarmee je kans hebt om dubbele damage te doen met een auto attack.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...