Esports toernooi door Intel en Internationaal Olympisch Comité

Intel en het Internationaal Olympisch Comité organiseren samen het eerste Intel World Open Esports Tournament. Het is voor hun het eerste gezamenlijke esports toernooi. Er beloofd veel spanning bij te komen kijken. Dat kun je ook al wel bedenken want er zal dan ook weer een flinke prijzenpot toegevoegd worden. De echte fanatiekelingen zullen dan ook alles op alles zetten om deze prijzenpot te kunnen winnen. Van het esports toernooi wat gehouden wordt kun je veel verwachten. De organisatie doet er namelijk alles aan om alles zo goed mogelijk in elkaar te zetten. Het esports toernooi moet dan ook echt vlekkeloos verlopen. Wat er allemaal bij kunt kijken en wat je kunt verwachten van de prijzenpot? Dat vertellen we je hieronder.

Esports toernooi

Het grote gezamenlijke esports toernooi zal draaien om Street Fighter V en Rocket League. Deze spellen zijn erg populair onder de spelers. Beide spellen worden voor een live publiek gespeeld. Dit is voor de 2020 Tokyo Oympic Games. Wie de winnaar is van dit esports toernooi kan rekenen op een flinke prijzenpot. In de prijzenpot zit maar liefst 250.000 dollar. Dit is zeker geen klein bedrag en daarom wordt er ook flink gestreden. De spanning zal er daarom ook al snel inzitten en dat zorgt voor een te gekke gameplay. Het live publiek zal hier dan ook optimaal van kunnen genieten.

Wanneer het esports toernooi plaats zal vinden? Dat is op 22 juli tot en met 24 juli 2020. De competities worden gehouden in Tokyo, Japan. Dit gebeurd allemaal vlak voordat de Olympische Zomerspelen van start gaan. Een goede organisatie is bij dit esports toernooi van groot belang. De organisatie wordt daardoor gevormd door Psyonix en Epic Games. Deelnemers die aangewezen worden zullen in maart 2020 moeten beginnen aan de kwalificatierondes. Zodra er gespeeld kan worden zullen maar liefst 7 teams mee gaan spelen die hier voor gekwalificeerd zijn.

Toch geen Olympisch toernooi

Misschien denk je wel dat het esports toernooi onder een Olympisch toernooi valt omdat het in samenwerking is met het Internationaal Olympisch Committee. Toch is dat niet het geval, ondanks dat dat wellicht wel in je op is gekomen. Het esports toernooi wat in 2020 plaats zal vinden is namelijk geen Olympisch toernooi. Spelers van de 5 spellen die worden gespeeld kunnen met het esports toernooi wel medailles winnen. De echte winnaar zal er met de prijzenpot vandoor gaan.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...