DOTA Auto Chess lijkt niet meer te stoppen

De nieuwe populaire mod DOTA Auto Chess is inmiddels alweer enige tijd beschikbaar. Het enorme succes van de mod is inmiddels aan niemands aandacht ontsprongen. Ontwikkelaar Drodo Studios staat opeens in de schijnwerpers. Dat heeft al verschillende aanbiedingen van grote ontwikkelaars opgeleverd. Maar het team heeft aangegeven om in ieder geval in de nabije toekomst zelfstandig door te gaan met de ontwikkeling van hun mod. En dat is goed nieuws, want Drodo Studios heeft grote plannen met hun mod.

Patches zorgen voor nieuwe content en variatie

De esport game wordt dan ook zeer regelmatig voorzien van een nieuwe patch. Daarin worden units beter uitgebalanceerd. Maar dat niet alleen, er verschijnt ook steeds nieuwe content. Spelers kunnen bijvoorbeeld om de paar weken een aantal nieuwe chess pieces verwachten. En bij DOTA Auto Chess is dat niet alleen maar een toevoeging. Het hele systeem van het spel zit namelijk erg strak in elkaar. Dat betekent dat elke verandering gevolgen heeft voor andere onderdelen van DOTA Auto Chess. Het toevoegen van nieuwe chess pieces zorgt er bijvoorbeeld voor dat de kans op een bepaalde unit automatisch afneemt. Elke ronde krijgen spelers namelijk vijf random pieces om uit te kiezen. Met geld kan er betaald worden om weer vijf random units te krijgen om uit te kiezen. Het spreekt voor zich dat meer mogelijkheden ervoor zorgt dat de kans op een specifieke unit minder groot wordt.

Synnergies zijn cruciaal

Maar kansen op units is niet het enige dat verandert met de toevoeging van meer chess pieces. Elke unit heeft namelijk een race en een class. Een aantal van dezelfde class of hetzelfde race leidt tot bonussen voor units. Een dergelijke combinatie heet een synnergie en dat is een belangrijk aspect in het spel. Elke nieuwe unit heeft ook weer een race en een class. Dit heeft vanzelfsprekend weer gevolgen voor de kans om een bepaalde synnergie compleet te krijgen.

Meer dan genoeg inspiratie om uit te putten

Er zitten al behoorlijk wat units in DOTA Auto Chess. Dit zijn allemaal heroes uit DOTA 2. Drodo Studios heeft aangegeven dat ze alle units van DOTA 2 in het spel willen stoppen. Er zijn nog aardig wat heroes die nog niet zijn vertegenwoordigd in het spel. Wat dat betreft heeft Auto Chess nog behoorlijk veel mogelijkheden om door te groeien. Spelers kunnen de komende periode dan ook meer dan genoeg nieuwe content verwachten. Dit vormt wel een uitdaging voor Drodo Studios. Bij Auto Chess is alles namelijk nauw op elkaar afgesteld. Een toevoeging of verandering heeft gevolgen voor de hele game. Toch hebben spelers voldoende grond om erop te rekenen dat Drodo Studios dit voor elkaar weet te krijgen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...