De meest bekeken content op Twitch in februari 2019

Twitch is het grootste platform om e-sports te bekijken. Het is daarom een goede graadmeter om in te schatten hoe populair een bepaalde game is. Bovendien is het al jarenlang een snel groeiend platform. Bijna elke maand wordt er meer content gekeken dan de maand ervoor. Het laat dus zien dat er steeds meer aandacht komt voor gamen. En dat niet alleen, games worden ook steeds meer gezien als entertainment voor kijkers. Niet alleen de spelers zelf kunnen zich vermaken met een spel. Dagelijks zijn er miljoenen kijkers die inschakelen om te zien hoe een streamer of professionele gamer een game speelt. Nog niet zo lang geleden werden alleen grote toernooien van bekende games door veel mensen bekeken. Tegenwoordig is casual gaming ook een bron van vermaak voor veel kijkers.

Apex Legends trekt de meeste kijkers

In totaal werd er meer dan 100 miljoen uur aan content van Apex Legends bekeken in februari van 2019. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het enorme succes van het spel. Reviews van over de hele wereld prezen de originaliteit van het spel in het battle royale genre. Dit genre kreeg de laatste maanden juist veel kritiek. Elk spel met dit format zou een kloon zijn van de vorige. Spelers leken zich hier toch al niet zo druk om te maken. Dat was wel duidelijk aan de populariteit van PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS en natuurlijk Fortnite. Apex Legends heeft het voor elkaar gekregen om het genre te vernieuwen. En dat hebben spelers opgemerkt. Natuurlijk helpt het voor het aantal kijkers ook dat het spel net uit is gebracht. Een net nieuwe game met uitstekende reviews en binnen een populair genre zal altijd veel aandacht krijgen. Mede daarom wist het de favoriet van 2018, Fortnite, te verslaan. Aan het einde van afgelopen maand liepen de cijfers al meer naar elkaar toe. In de laatste paar dagen van februari had Fortnite al weer meer kijkers dan Apex Legends.

Andere populaire games op Twitch

League of Legends blijft onverminderd populair. Veel kijkers van Fortnite stapten over naar Apex Legends. Daarom heeft League of Legends in februari meer kijkuren gehad dan Fortnite. Met ruim 81 miljoen uren is het spel nog steeds een onverdeeld succes. Fortnite haalde afgelopen maand bijna 60 miljoen uur. Counter-strike: Global Offensive en Dota 2 blijven het ook goed doen. Deze games haalden allebei ruim 41 miljoen uren. Het is opmerkelijk dat er zo veel relatief oude games in de top blijven staan. Mede daarom is de prestatie van Apex Legends zo knap. Het spel wist zonder veel campagne te voeren in de eerste maand de nummer 1 positie te veroveren.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...