ARURF van League of Legends is een enorm succes

League of Legends is een van de meest gespeelde games van de afgelopen jaren. Daarom is het extra goed om te zien dat ontwikkelaar Riot zichzelf niet altijd even serieus neemt. Dat merken spelers onder andere met de game mode ARURF. ARURF staat voor All Random Ultra Rapid Fire. Deze mode is al een aantal periodes speelbaar geweest. Maar sinds de aantal nodige aanpassingen in de formule is de mode nu al een tijd beschikbaar. Riot heeft nog niet verklaart dat de game permanent gaat blijven of toch weer zal verdwijnen en mogelijk weer later terug zal komen. Voor nu zijn er in ieder geval veel spelers die de mode met veel plezier spelen.

All Random voor extra chaos

League of Legends kent al langer de game mode ARAM. Die is al een aantal jaren geleden toegevoegd als officiële en permanente game mode. ARAM staat voor All Random All Mid. Hierbij zitten spelers op een map met één lane in plaats van drie, the Howling Abyss. ARURF speelt zich gewoon af op de standaard map, Summoner’s Rift. Je hebt dus gewoon drie lanes en hetzelfde aantal torens en andere gebouwen. In een eerder stadium bracht Riot de mode URF uit, gewoon Ultra Rapid Fire dus. Daarbij konden esports spelers zelf een champion kiezen. Dit leidde er echter toe dat een aantal champions veel te veel gekozen werden en eigenlijk niet meer te verslaan leken. Dat had alles te maken met het URF gedeelte van de mode.

Geen mana en lage cooldowns met Ultra Rapid Fire

Met Ultra Rapid Fire hebben alle champions een cooldown reduction van 80%. In andere woorden, je kunt dus vijf keer snel achter elkaar je abilities casten. Als je bang bent dat je daardoor snel door je mana heen bent dan kun je gerust ademhalen. In ARURF heeft elke champion namelijk een onbeperkte hoeveelheid mana. Het resultaat is dat de skillshots en andere abilities je om de oren vliegen. Doordat de attack speed, tenacity en een aantal andere statistieken ook zijn aangepast hebben ook minder spell heavy champions een goede kans om te winnen. Een potje ARURF is chaotisch en spectaculair. In de basis van elke team staat een enorm kanon. Die kan je gebruiken om jezelf over de map te schieten. Hierdoor verlies je bijna geen tijd en zit je altijd midden in de actie. Een potje ARURF is veel minder serieus dan een standaard game van League of Legends. Het gaat puur om de fun en dat is waar gamen uiteindelijk om draait.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...