Dota Auto Chess krijgt een versie voor mobile devices

De mod Dota Auto Chess is ongekend populair. Vrijwel gelijk na release steeg het aantal spelers ontzettend snel. Dat heeft natuurlijk tot de nodige aandacht geleid van verschillende uitgevers binnen de game industrie. Tot op heden had Drodo Studios, de maker van Dota Auto Chess, aangegeven dat ze eerst met het volledige team door wilden werken aan het optimaliseren van de esport mod voor Dota 2.

Drodo is een kleine ontwikkelingsstudio

Opvallend is dat Dota Auto Chess maar door een klein team in elkaar is gezet. Drodo Studios heeft namelijk maar vijf leden. Het team heeft echter aangegeven om vrijwel onafhankelijk aan de nieuwe versie voor mobiele telefoons en tablets te gaan werken. En dat terwijl ze nog lang niet klaar zijn met Dota Auto Chess. Desondanks werd er al aangeven dat de mobiele versie van het spel al ver gevorderd is. Het lijkt er daarom op dat Drodo Studios al langer bezig was met een mobiele versie en op zoek was naar een geschikte partner om het spel uit te geven.

Van mod naar standalone game

Om van een mod een volledige game te maken is nog niet zo eenvoudig. Het voordeel van een mod is natuurlijk dat je de elementen uit het originele spel kunt gebruiken. Dota Auto Chess gebruikte bijvoorbeeld alle karakters uit het originele Dota 2. Maar het gaat veel verder dan dat. Drodo Studios zal een eigen game engine moeten ontwikkelen voor hun mobiele versie, of in ieder geval de rechten op een engine moeten kopen. Er zullen talloze design keuzes gemaakt moeten worden. Dota 2 kent meer dan honderd verschillende karakters. Die mogen allemaal niet meer gebruikt worden. Hetzelfde geld voor animaties, items en het volledige onderliggende systeem. Drodo Studios schijnt dit echter allemaal al voor elkaar te hebben.

Toernooien in Auto Chess

De eerste kleinschalige toernooien van Dota Auto Chess hebben inmiddels al plaats gevonden. Het prijzengeld lag daarbij op enkele duizenden dollars. Dat is aardig, maar natuurlijk nog niks vergeleken andere games. Een toernooi organiseren voor een mod is dan ook iets gecompliceerder. Bovendien is het spel nog niet zo lang geleden gelanceerd. Het is pas sinds 4 januari van 2019 speelbaar voor het grote publiek. Desondanks lijken er spoedig grote toernooien aan te komen. Die zullen zijn voor zowel de mod Dota Auto Chess als de standalone versie van het spel. Naar alle waarschijnlijkheid zullen dit toernooien zijn met prijzengeld van meer dan een miljoen dollar. Daarmee lijkt Auto Chess definitief zijn intrede te maken binnen de esports.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...