De nieuwe locaties voor de komende Worlds toernooien zijn bekend

Riot Games heeft de nieuwe locaties voor de komende drie jaar bekend gemaakt. Het World Championship wordt elk jaar gehouden en Riot Games probeert het evenement over de hele wereld te verspreiden. Elke editie heeft miljoenen kijkers en dat worden er elk jaar meer. Het toernooi is de meest belangrijke binnen League of Legends. De winnaar mag zich een soort van wereldkampioen noemen. Daarnaast valt er behoorlijk wat geld te verdienen als je ver komt in het prestigieuze toernooi.

Het World Championship was dit jaar in Zuid-Korea

Dit jaar werd het World Championship van League of Legends in Zuid-Korea georganiseerd. Dat toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Invictus Gaming. En dat terwijl de Zuid-Koreaanse teams jarenlang hebben gedomineerd in League of Legends. Er stond zelfs geen Koreaans team in de finale. Fnatic uit Europa was de ander finalist. Die verloren uiteindelijk enigszins kansloos met 3-0 van Invictus Gaming.

In 2019 is Europa weer aan de beurt

Als Fnatic de finale had gewonnen dan kregen ze de kans om die in Europa te verdedigen. Dat is uiteindelijk dus net niet gelukt. Riot Games keert in 2019 voor de derde keer terug naar Europa om de World Championship te organiseren. De laatste keer dat het toernooi in Europa werd gehouden was in 2015. Toen was Berlijn het toneel. Het is nog niet precies bekend waar alle wedstrijden voor de editie in 2019 worden gespeeld. Het is wel bekend dat die finales in Parijs worden afgewerkt. In de AccorHotels, om precies te zijn. Fans kunnen dus ruimschoots van tevoren op zoek naar een kaartje en een plaats om te overnachten als ze hun favoriete spelers en teams aan het werk willen zien.

De tiende editie is in China

Een Chinees team is dus de huidige wereldkampioen. Als ze het team bij elkaar weten te houden kunnen ze proberen om weer kampioen te worden in hun eigen land. In 2020 is het alweer tijd voor de tiende editie van de World Championship van League of Legends. Het is de tweede keer dat dit enorme evenement in China wordt georganiseerd. De vorige keer was in 2017. China is de laatste jaren dus steeds meer op de voorgrond gekomen. Die trend is alleen maar versterkt doordat het Chinese team Invictus Gaming de huidige wereldkampioen is.

In 2021 is Worlds in de Verenigde Staten

Over drie jaar moeten fans naar de Verenigde Staten als ze hun favoriete spelers en teams live aan het werk willen zien. Het is alweer de vierde keer dat de Verenigde Staten het gastland is. 2021 is nog ver weg en het is ook nog niet bekend in welke stad de wedstrijden worden gespeeld. In het verleden zijn New York en Los Angeles al locaties geweest waarin het World Championship werd afgewerkt.

Meer tijd voor fans om te plannen

Riot Games is er dus vroeg bij om de locaties aan te kondigen. Naar eigen zeggen doen ze dat om fans meer dan genoeg tijd te geven om te plannen. Natuurlijk hebben de steden zelf ook veel tijd om alles voor te bereiden. Riot Games hoopt dat de komende edities nog gestroomlijnder verlopen dan die van vorige jaargangen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...