Counter-Strike speler Marziln geeft zijn mening over het valsspelen van teamgenoot forsaken

Forsaken heeft voor behoorlijk wat ophef gezorgd binnen de Counter-Strike community. Hij is namelijk recentelijk betrapt op het gebruiken van cheats. Dat deed hij bovendien tijdens belangrijke wedstrijden. Zijn gedrag heeft er uiteindelijk toe geleid dat zijn volledige team, OpTic Gaming, werd geschorst. Zijn teamgenoot Marziln heeft zijn reactie gegeven op het gedrag van forsaken.

De mening van Marziln

Marziln heeft een aantal harde woorden over voor zijn voormalige teamgenoot. Desondanks geeft hij ook aan om niet te lang stil te blijven staan bij wat er allemaal gebeurd is. Marziln heeft gezegd dat het gedrag van forsaken onvergeeflijk is. In een reactie zegt hij dat veel mensen de dupe zijn geworden van het valsspelen van forsaken. Een groep mensen heeft hun werk van de afgelopen jaren zijn verdampen door de schorsing die veroorzaakt is door forsaken. Bovendien heeft de reputatie van het hele team geleden onder de acties van forsaken.

De rest van het team gaat vrijuit

Marziln is nog relatief mild tegenover zijn voormalige teamgenoot. Forsaken heeft er immers voor gezorgd dat het gehele team van OpTic gaming is geschorst. Gelukkig is er uit onderzoek gebleken dat de andere spelers van het team geen cheats hebben gebruikt en dus vrijuit gaan. Ook is het bekend geworden dat zij niets afwisten van de cheat die door forsaken gebruikt werden.

Marziln heeft forsaken in het verleden verdedigd

Opvallend is dat forsaken vaker verdacht is geweest van het gebruiken van cheats. Dat heeft echter nooit geleid tot concreet bewijs. Bovendien is het niet ongebruikelijk dat professionele spelers worden beschuldigd van vals spelen. Ze zijn vaak zo goed dat het voor andere gamers kan lijken alsof ze cheats gebruiken. Toch was forsaken, ondanks zijn onmiskenbare talent, vaak het mikpunt van beschuldigingen. Tijdens zulke momenten heeft Marziln forsaken openlijk verdedigd. Hij was altijd overtuigd van de onschuld van zijn teamgenoot. Voor het verdedigen van forsaken heeft Marziln inmiddels zijn excuses aangeboden.

Forsaken werd betrapt tijdens vlak voor eXTREMESLAND 2018

Er is in de maand voor eXTREMESLAND 2018 cheating software gevonden op de computer van forsaken. Dat heeft uiteraard geleid tot een onderzoek. Daaruit bleek dat forsaken al langere tijd gebruik maakte van cheats. Dat heeft ertoe geleid dat OpTic India geschorst werd voor eXTREMESLAND 2018. Nog erger voor het team is dat ze ook geschorst zijn voor EPL Pro League S8 Asia.

Hoe het verder gaat met OpTic India

De hele affaire is een behoorlijke klap geweest voor het hele team. Door het mislopen van inkomsten hebben meerdere mensen hun baan verloren. Bovendien is de reputatie van het team beschadigd. Toch is de verwachting dat het team er wel weer bovenop komt. Er zit veel talent in het team en die zullen er alles aan doen om er tijdens seizoen 9 weer bij te zijn. Het is wel cruciaal dat OpTic India de overgebleven spelers aan boord houdt. Forsaken is geschorst door de Esports Integrity Coalition. Hij mag de komende 5 jaar aan geen enkele ESL competitie deelnemen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...