Dafran maakt een opmerkelijke terugkeer met Atlanta Reign

Atlanta Reign heeft onlangs de player line-up voor seizoen twee bekendgemaakt. Daar zitten een aantal opvallende namen tussen. Ongetwijfeld de meest in het oog springende naam is die van Dafran. Dat is een speler die ongeveer een jaar geleden aangekondigd heeft te stoppen met het professioneel spelen van Overwatch. Dat hij nu dus toch terugkeert is opmerkelijk nieuws voor spelers en kijkers van Blizzard’s populaire team based shooter Overwatch.

Dafran en zijn tijd bij Selfless Gaming

Dafran had tijdens zijn vorige periode al behoorlijk naam gemaakt binnen de Overwatch community. Het is een speler met veel talent die veel kijkers kon vermaken met zijn opmerkelijke speelstijl. In de zomer van 2017 en de periode daarvoor ging het echter mis met Dafran. Hij bleek een slechte verliezer te zijn. Wanneer hij het niet naar zijn zin had kreeg hij de neiging om te met ‘griefing’ en ‘throwing’ in de spotlights te komen.

Waarom griefing en throwing een kwalijke zaak is

Griefing en throwing wordt binnen de serieuze gaming community als zeer kwalijk beschouwd. Helemaal als je, zoals Dafran, in hoge leagues weet te spelen en veel kijkers hebt. Griefing en throwing hebben vaak dezelfde reden. Een speler is aan het verliezen en begint daardoor andere mensen te irriteren en het spel te verpesten voor zijn medespelers.

Griefing is het bewust verpesten van het spel

Griefing is het bewust irriteren van anderen door elementen in het spel op een onbedoelde manier te gebruiken. In veel gevallen gebeurt dat tegen je eigen teamgenoten. Bijvoorbeeld door hen in de weg te staan, te blokkeren of een Overwatch ability op een manier te gebruiken die slecht is voor het team. Ook kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een speler de locaties van zijn teamgenoten doorgeeft aan de tegenstander. Dat is natuurlijk beschamend gedrag, helemaal als je voor een team speelt dat nota bene Selfless Gaming heet.

Throwing is het bewust verliezen van een game

Throwing is ook een groot probleem voor gamers die het spel wel gewoon met plezier willen spelen. Throwen houdt in dat je een game bewust verliest omdat alles niet gaat zoals je wilt. Dit is ook een ernstige vorm van spelbederf.

Dafran en zijn schorsing en aangekondigde terugtrekking

Het gedrag van Dafran heeft ertoe geleid dat hij tijdens de zomer van 2017 geschorst was. Vervolgens werd hij ook als wisselspeler gebruikt door Selfless Gaming. Hij zou later zelf aankondigen om te stoppen met professioneel gamen. Hij zei zelfs dat hij al eerder wilde stoppen en dat hij daarom zulk naar gedrag te vertonen tijdens games.

Van streamer tot terugkerende professionele e-sporter

Het afgelopen jaar heeft Dafran vooral veel gestreamd. Hij is dus veel minder bezig geweest met professioneel gamen. In plaats daarvan probeerde hij vooral te zorgen voor entertainment voor zijn kijkers. Tot nu dus, want hij gaat officieel zijn terugkeer maken bij Atlanta Reign. Daar zitten verder talenten in uit Overwatch Contenders. Samen gaan zij proberen om naam te maken in het nieuwe Overwatch League Season.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...