Blizzard verandert Overwatch Contenders

Overwatch Contenders zal in 2019 verschillende veranderingen ondergaan. Dat heeft Blizzard onlangs zelfs aangekondigd. De meest opmerkelijke verandering is waarschijnlijk dat het aantal teams in elke Contender League wordt teruggebracht van 12 naar 8. De Contender League is vooral interessant voor zeer serieuze spelers die al op een semi-professionele manier bezig zijn met Overwatch. Het is in principe de op één na hoogste divisie binnen het populaire spel van Blizzard.

Een Contender League per regio

Elke regio in Overwatch heeft zijn eigen Contender League. Dat waren er nog zeven in 2018 maar er komt er nog één bij in 2019. Amerika wordt namelijk opgesplitst in twee verschillende Contender Leagues. Zuid-Amerika zal vanaf nu in een andere league spelen dan Noord-Amerika. De andere regio’s zijn, Europa, Azië, Pacific, Korea, Australië en China. De Contender League wordt in elke regio apart afgewerkt.

Spelers en de regio waar ze vandaan komen

De verschillende esport leagues in Overwatch worden dus per regio afgewerkt. Dat werkt goed voor de wat lagere leagues waarin de meeste spelers op amateurbasis spelen. Vanaf de Contender League wordt het een stuk serieuzer. Daarin spelen vooral professionele en semi-professionele gamers. Daardoor proberen deze teams de beste spelers van over de hele wereld in hun team te krijgen. Door het geld dat beschikbaar was voor professionele teams was dat in veel gevallen mogelijk.

Teams worden gestimuleerd om lokale spelers te rekruteren

Het kon daardoor zijn dat bijvoorbeeld een Koreaanse speler uitkwam voor een Noord-Amerikaans team. Sommige teams hadden zelfs helemaal geen spelers meer vanuit de regio waar het team in speelt. Daar wil Blizzard graag iets aan doen. Daarom is er nu een limiet aan het aantal spelers in een team dat uit een andere regio komt. In totaal kan elke team in de Contender League nog maar maximaal drie spelers van buiten de regio in het team hebben. Blizzard probeert hiermee de ontwikkeling van lokaal talent te bevorderen. Teams zijn hierdoor namelijk gedwongen om mensen uit hun desbetreffende regio een eerlijke kans te geven. Rijke teams kunnen niet zomaar meer een team samenstellen met de beste spelers vanuit de hele wereld.

Veranderingen aan de seizoenen binnen de divisies

Er zijn nu dus acht verschillende divisies binnen de Overwatch League. Vroeger werd in seizoen in drie etappen gespeeld. Vroeger werd de competitie binnen zo’n divisie opgedeeld in drie seizoenen. Dat aantal is nu door Blizzard teruggebracht naar twee. Dat betekent dus automatisch dat een seizoen langer duurt.

Veranderingen aan het prijzengeld

Zoals gezegd wordt er vooral door professionele e-sporters in Overwatch Contenders gespeeld. Dat betekent dus dat er ook geld gewonnen moet kunnen worden. Ook daaraan heeft Blizzard het een en ander veranderd. De details daarover zijn nog niet helemaal bekend. Blizzard heeft wel aangegeven dat het de bedoeling is dat de beste teams aanspraak zullen maken op meer prijzengeld.

Overwatch Contenders en de Overwatch League

Overwatch Contenders is niet de hoogste divisie binnen Overwatch. De hoogste divisie is De Overwatch League. Vanuit Overwatch Contenders, oftewel uitdagers, krijgen getalenteerde spelers de kans om door te stromen naar de Overwatch League.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...