Alex Ich neemt afscheid van League of Legends

De beroemde League of Legends spelers Alex Ich heeft zijn afscheid aangekondigd. Hij is één van de spelers die al sinds het begin van League of Legends als esport deel uitmaakte van de groep meest competitieve spelers. Door de jaren heen heeft Alex Ich veel fans verzameld en kijkers weten te boeien met creatieve moves en plays. Het afscheid van Alex Ich is jammer voor de kijkers, maar het kwam niet helemaal als een verrassing.

Verhuizing naar de Verenigde Staten en werken als streamer

Alex Ich was al een tijdje niet meer serieus bezig met zelf League of Legends spelen. Hij komt oorspronkelijk uit Rusland en heeft naam weten te maken met Russische teams. Tegenwoordig woont hij in de Verenigde Staten. Hij is daar enige tijd actief geweest als streamer. Daarvoor heeft hij nog voor serieuze League of Legends teams in de Verenigde Staten gespeeld. Toch heeft hij nooit het succes weten te behalen dat hij wel had met teams uit zijn geboorteland.

Succes met Russische teams

Alex Ich behoorde lange tijd tot de top van de wereld. Hij is vooral bekend geworden als midlaner. Dat is verreweg zijn beste positie. Hij heeft ook weleens al toplaner gespeeld. Toch bleek Alex Ich een geboren midlaner. Hij wist naam te maken door de perfecte balans die hij wist te vinden. Alex Ich was een meester in het verkrijgen van farm.

Tegelijkertijd wist hij precies wanneer hij een tegenstander uit kon schakelen. Door zijn alertheid was het ook erg moeilijk om hem te ganken. Door deze combinatie van kwaliteiten is Alex Ich een voorbeeld geweest voor veel League of Legend spelers. Vooral met Russische teams wist hij potten te breken op grote toernooien.

Alex Ich in Moscow 5 en Gambit Gaming

Moscow 5 is waarschijnlijk het team waarmee Alex Ich het meest bekend is geworden. Het werd in 2011 opgericht en had naast Alex Ich nog andere bekende spelers, zoals Genja en Darien. Ze wisten veel toernooien te winnen en hadden door hun gewaagde en aantrekkelijke speelstijl veel fans. Alex Ich was waarschijnlijk de meest belangrijke en bekende speler van dat team.

Vanuit de midlane was hij in staat om een game volledig naar zich toe te trekken. Worlds is het grootste toernooi binnen League of Legends. Tijdens het tweede seizoen was Moscow 5 volgens velen de grote favoriet. Die rol wisten ze niet helemaal waar te maken. Desondanks kwamen ze tot in de halve finale waar ze werden uitgeschakeld door de latere kampioen, Taipei Assassins.

Alex Ich gaat zich focussen op een carrière als software developer

Hij is dus al een jaar of twee gestopt met echt competitief zijn in League of Legends. Nu lijkt hij ook zijn werk als streamer naast zich neer te leggen. Volgens een kort statement van Alex Ich zelf woont hij nu in Santa Monica en heeft hij sinds 5 maanden een green card. Hij werkt daar nu als software developer en kondigde aan dat hij zich daar nu volledig op gaat richten. Gezien zijn leeftijd, de recente geschiedenis en zijn leeftijd is het onwaarschijnlijk dat Alex Ich ooit nog terugkeert naar de top van League of Legends. Fans en kijkers zullen het dus moeten doen met footage filmpjes van deze legendarische speler.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...