Vici Gaming neemt afscheid van Easyhoon

Het contract dat Easyhoon had met Vici Gaming is afgelopen. Omdat het team hem ook geen nieuw contract heeft aangeboden betekent dit dat hij niet meer voor het team uit zal komen. Hij was sinds 2015 een vast lid van Vici Gaming. Maar net als het team zelf, ging het Easyhoon niet zo voor de wind als hij van zichzelf gewend is. De League of Legends speler heeft zijn eerdere successen nooit weten te herhalen bij Vici Gaming.

Easyhoon werd wereldkampioen met SK Telecom

Easyhoon werd in 2015 als een groot speler binnengehaald door Vici Gaming. Hij had in dat jaar namelijk net de wereldtitel weten te veroveren. Dat deed hij met SK Telecom, het team waar hij toen deel van uitmaakte. Het was voor Vici gaming dan ook een goede slag om Easyhoon binnen te halen. De wereldkampioen verhuisde naar China om deel uit te maken van Vici Gaming. Helaas heeft hij met dat team nooit voor elkaar gekregen om echt grote successen te boeken. Dat staat in schril contrast met zijn tijd bij SK Telecom. Zowel voor het Vici Gaming als Easyhoon zelf is de samenwerking niet geworden wat er van gehoopt werd.

Een leraar voor de rest van zijn teamgenoten

In het afscheidsbericht van Vici Gaming wordt Easyhoon vooral geprezen om zijn rol als leraar. Met het winnen van de wereldtitel heeft hij natuurlijk ontzettend veel ervaring op gedaan. Daar heeft het rest van het team van weten te profiteren. Dat is natuurlijk wel enigszins teleurstellend voor Easyhoon zelf en zijn fans. Die waren gewend dat Easyhoon zelf met zijn plays de games domineerde en de overwinning voor zijn team uit het vuur sleepte. Daar is het bij Vici Gaming helaas nooit van gekomen.

Easyhoon werd als wisselspeler gebruikt

Vooral de laatste zomer was het zwaar voor Easyhoon. Hij werd vervangen en slechts nog als wisselspeler ingezet. Dat is opmerkelijk voor een speler die een aantal jaren geleden nog wereldkampioen is geworden. Vici Gaming gaf de voorkeur aan FireRain. Dat is natuurlijk ook een talentvolle speler die vanuit de midlane het spel kan bepalen. Toch werd het een vervelende zomer voor Vici Gaming. Ze werden laatste in hun groep. Easyhoon was gedwongen om van de zijlijn toe te kijken hoe zijn team ten onder ging.

De midlane was de positie van Easyhoon

Easyhoon heeft jarenlang weten te domineren in de midlane. Hij was een gevreesde tegenstander voor eigenlijk elke League of Legends speler. Met zijn solide speelstijl maakte hij het iedereen lastig. Toen hij nog eerste keus was bij Vici Gaming heeft hij wel bij vlagen laten zien hoeveel talent hij had. Desondanks heeft hij het niet voor elkaar gekregen om potten te breken. Daardoor werd hij tijdens zijn laatste periode dus zelfs als wisselspeler gebruikt.

Swift en Coco zijn ook al weg bij Vici Gaming

Het vertrek van Easyhoon komt vlak na het afscheid van Swift en Coco. Dat waren ook twee spelers die onder contract stonden bij Vici Gaming. Het lijkt er dus op dat het team een nieuwe weg in wilt slaan om te proberen om succes te boeken en prijzen te winnen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...