De nieuwe League of Legends patch pakt te sterke champions aan

De meest recente League of Legends patch is alweer tien dagen oud. Deze bracht een aantal veranderingen met zich mee. Zoals meestal het geval is met een grote patch volgen er kleinere updates om het spel opnieuw te balanceren. Na 8.23 waren enkele champions in de ogen van veel spelers te sterk geworden. Daarom zal patch 8.24 en 8.24b gericht zijn op het terugbrengen van de balans.

De Public Beta Environment is een goede raadgever

Zoals altijd worden veranderingen in League of Legends eerst uitgeprobeerd in de Public Beta Environment. Wanneer aanpassingen eenmaal in die fase zitten dan is de kans groot dat ze ook in de standaard versie van het spel doorgevoerd worden. In de Public Beta Environment hebben onder andere de champions LeBlanc, Camille en Viktor al een nerf ontvangen. Uit tweets en andere berichten van leden van het ontwikkelingsteam is bovendien duidelijk geworden wat Riot van plan is met patch 8.24. Product Lead Richard “MapleNectar” Henkel heeft al wat details bekend gemaakt. Daardoor weten spelers nu ook dat er na patch 8.24 nog 8.24b uit zal komen op de game helemaal te optimaliseren voordat het jaar afgesloten wordt.

Veranderingen in het ranked systeem

League of Legends heeft een ranked systeem dat met verschillende tiers werkt. Dat is niks nieuws en veel competitive games volgen dit format. Riot heeft aangekondigd dat er twee nieuwe tiers bijkomen. Bronze was altijd de laagste tier, maar daar komt verandering in. Vanaf heden zal Iron de laagste tier zijn. Tussen Master en Challenger komt de tier Grandmaster. Het aantal divisies per tier wordt teruggebracht van 5 naar 4. Het placement systeem wordt ook enigszins aangepast. Spelers krijgen de tiers te zien waar ze mogelijk in terecht kunnen komen na hun eerste placement game.

Nexus Blitz keert terug en de nieuwe champion komt uit

Nexus Blitz is een game mode die al kortstondig beschikbaar is geweest. In League of Legends zijn er vaak tijdelijke game modes beschikbaar. In de komende patch zal dat weer Nexus Blitz zijn. Die nieuwe patch zal ook meteen het startschot zijn voor de nieuwe champion. eSport fans van League of Legends wachten al enige tijd op de release van Neeko, een spectaculaire nieuwe champion die heel wat nieuws met zich meebrengt.

Nieuwe skins voor bestaande champions

Elke jaar komen er rond de wintertijd nieuwe skins uit. Die hebben meestal ook de winter als thema. Dit jaar worden er ook weer een aantal skins toegevoegd aan de toch al uitgebreide Snow Day collectie. Dr. Mundo, Soraka, Twitch en Master Yi zijn dit jaar aan de beurt. Spelers kunnen vanaf patch 8.24 een door de winter geïnspireerde skin voor deze champions kunnen kopen. Daarnaast komt er een Hextech Skin voor Renekton. Dat zijn normaal gesproken duurdere skins met unieke animaties en geluiden. Een flink aantal champions zal ook een visual effect update ondergaan. Patch 8.24 lijkt heel wat moois met zich mee te brengen. Genoeg voor de fans om de winter door te komen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...