De hordes die nieuwe spelers van een competitieve game moeten overwinnen

  • eSport.nl
  • Blog
  • Nieuws
  • De hordes die nieuwe spelers van een competitieve game moeten overwinnen

Spelers die met een multiplayer game beginnen, ervaren vaak verschillende problemen. Alle begin is natuurlijk moeilijk. Maar bij competitieve esport multiplayer games kan de beginfase soms wel erg zwaar zijn. En dat komt lang niet altijd alleen door de moeilijkheidsgraad van een game zelf. Medespelers laten zich vaak van hun slechtste kant zien. Nieuwe spelers voorzien van advies en tips zou bijvoorbeeld erg handig zijn. Nog vaker krijgen beginners echter te maken met negatieve input van hun medespelers. Het is soms lastig om daar als nieuweling mee om te gaan. Helemaal als je druk bezig bent met het leren van een nieuw spel.

Multiplayer games zijn dikwijls complex

Videogames zijn de laatste jaren alleen maar complexer geworden. Dat geldt niet alleen voor de audiovisuele presentatie. Hardware met meer power betekent ook dat er veel meer mogelijk is. Bovendien gaan de beste competitieve multiplayer games vaak erg lang mee. Het resultaat is dat een spel al een decennia lang voorzien kan zijn van nieuwe content. Wanneer je vanaf het begin meespeelt dan zijn al deze veranderingen en toevoegingen nog te overzien. Nieuwe spelers krijgen dit allemaal in één keer voor de kiezen.

Populaire games zoals League of Legends en Dota 2 hebben bijvoorbeeld elk meer dan honderd karakters om uit te kiezen. Om het spel goed te kunnen spelen moet je niet alleen je eigen personage kennen, maar ook die van de tegenstander. Daar gaat behoorlijk wat tijd overeen. En de vele karakters leren is nog maar het tipje van de ijsberg. Daarbovenop moet je er ook nog voor zorgen dat je mechanische skills van een acceptabel niveau zijn. Kortom, voor je op hetzelfde niveau bent als de veteranen ben je heel wat uurtjes zoet.

Nieuwe spelers worden verbaal aangevallen

Een nieuw spel leren kan leuk zijn. Zelfs als je veel meer verliest dan wint. Zeker wanneer je net begint met een game. Dan kun je het vaak nog wel accepteren dat je nog niet zo goed bent. Vaak geldt dit echter niet voor je medespelers. Die kunnen soms maar moeilijk accepteren dat een teamgenoot het lastig heeft. Het resultaat is dat beginners het verbaal flink te verduren krijgen. Dat heeft natuurlijk alleen maar als resultaat dat een spel veel minder leuk is. Er zijn gelukkig ook wel hulpvaardige spelers. Die geven je tips en advies wanneer ze te weten komen dat je nog niet zo bekend bent met een game. Toch zul je als beginner vaak even door de zure appel heen moeten bijten. En je kunt bij de meeste games agressieve spelers blokkeren zodat ze je niet kunnen aanspreken.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...