Zonder goede hardware kom je niet ver binnen de esports

Gamen op het internet is vaak enorm competitief. Helemaal als je kiest voor games die je tegen andere spelers moet spelen. Een kleine fout of een verkeerde inschatting kan het verschil zijn tussen winst en verlies. FPS games zijn wat dat betreft altijd al meedogenloos geweest. Maar ook MOBA’s zoals League of Legends en Dota 2 worden op het scherpst van de snede gespeeld. In RTS games is een kleine fout soms niet meteen duidelijk en kan het minder opvallen. Maar ook daar kan een missclick ervoor zorgen dat je als verliezen uit de strijd komt. Voor fouten in een FPS wordt je vaak pas later gestraft. Bijvoorbeeld omdat je achter komt te staan in je economie waardoor je het uiteindelijk niet meer op kunt nemen tegen je tegenstander. Om de kans op minieme fouten zo klein mogelijk te maken moet je beschikken over de juist hardware. Dat geldt uiteraard vooral voor gamers die op de pc spelen.

Hoge FPS geeft je meer tijd om te reageren

FPS, Frames Per Second, is een belangrijk begrip binnen de esports. Het is het aantal beelden per seconde dat je beeldscherm afspeelt. Een fps van onder de 60 wordt door veel spelers als onspeelbaar ervaren. Dat is ook meteen het maximum voor de meeste standaard beeldschermen. De refresh rate van je scherm is uiteindelijk namelijk ook het maximum aantal frames dat je per seconde kunt waarnemen. Beeldschermen voor gamers kunnen daarom vaak 144 beelden per seconde afspelen. Wanneer je echt op een hoog niveau gaat spelen dan is 60 frames per seconde waarschijnlijk niet meer genoeg. Je zult dan een frame rate van boven de 100 willen hebben. Krachtige hardware zorgt voor een hogere FPS. Met name je videokaart is daarvoor belangrijk. Uiteraard speelt de game die je speelt ook een rol. Sommige games zijn namelijk veel zwaarder om te draaien dan andere.

Gereedschap dat je in je handen hebt

Je muis en toetsenbord zijn de enige twee tools waarmee je door kunt geven wat je wilt dat je karakter op het scherm doet. Het spreekt daarom voor zich dat deze van een goede kwaliteit moeten zijn. Vooral de precisie van je muis speelt een belangrijke rol. De DPI van je muis zegt veel over de precisie, maar is lang niet de enige factor. Een muis moet bijvoorbeeld ook goed in de hand liggen en responsieve knoppen hebben. Die laatste twee eigenschappen zijn ook van cruciaal belang voor je toetsenbord. Professionele gamers kiezen daarom vaak voor een mechanisch toetsenbord. Die hebben een snellere registratie en je kunt er één knop sneller meerdere malen achter elkaar indrukken.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...