Verschillende shooter games tussen de e-sports

Shooters zijn eigenlijk niet weg te denken uit de e-sports. Toch heeft ook dit genre mindere tijden gekend. Door recente ontwikkelingen zijn shooters weer helemaal terug aan de top. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het enorme succes van Fortnite en Player Unknown’s Battlegrounds.

Battle Royale op het hoogste niveau

Fortnite is waarschijnlijk de meest gespeelde game van dit moment. Dat houdt automatisch in dat er ook ontzettend veel naar Fortnite gekeken wordt. Mede daarom leent de game zich uitstekend voor e-sports. Als je de grote spelers uitnodigt voor een toernooi dan heb je gegarandeerd een hele hoop kijkers. Toch zijn er wat punten binnen de game en de Battle Royale mode als geheel waardoor er nog getwijfeld wordt over Battle Royale als e-sport.

Te veel gamers op een map

De meeste e-sports zijn team tegen team of één tegen één. Bij Battle Royale is dat volstrekt anders. Er zijn 100 spelers die allemaal tegen elkaar spelen. Het is dus veel moeilijker om een tactiek te bepalen en een persoon of een team strategisch te bestrijden. Dat is natuurlijk in strijd met waar de meeste sporten en e-sports om draaien.

Te veel spelers om te kunnen volgen

Bij e-sports is het belangrijk dat kijkers hun favoriete spelers kunnen volgen. Daarnaast moet je natuurlijk het overzicht kunnen bewaren en weten waar andere deelnemers mee bezig zijn. Wanneer er 100 spelers zijn is dat erg lastig. Het kijken naar een potje Battle Royale is erg chaotisch als je niet alleen maar geïnteresseerd bent in het volgen van één bepaalde gamer.

Te veel willekeurigheid om een e-sport te zijn

Bij Battle Royale hoort een bepaalde mate van willekeurigheid. Dat is natuurlijk niet waar ze naar op zoek zijn in een sport. Daarom is er bijvoorbeeld nog niet een echt groot toernooi geweest van Player Unknown’s Battlegrounds of Fortnite. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk waar je als speler terecht komt. Je kunt geluk hebben en onmiddellijk veel items en een uitstekend wapen vinden. Dat betekent dus ook dat je pech kunt hebben en het moet doen met een bij elkaar geraapt zooitje. Daardoor is het mogelijk dat een minder goede speler wint van een veel betere gamer. Bij grote toernooien waarbij miljoenen gewonnen kunnen worden is dat natuurlijk niet wenselijk.

Best of series

Een oplossing kan zijn om een aantal potjes achter elkaar te spelen. Als je vaak bij laatst overgebleven spelers zijn dan is dat natuurlijk een teken dat je erg goed bent. Een best of series kan dus uitkomst bieden en een voorkomen dat een willekeurige speler wint. Nadeel is wel dat zo’n serie erg lang kan duren.

Laat kijkers zelf kiezen wie ze volgen

Fanatieke kijkers van e-sports en Battle Royale zijn vaak ook een supporter van een bepaalde gamer. Die volgen ze vaak ook via hun eigen kanalen op bijvoorbeeld twitch.tv. Tijdens grote Battle Royale toernooien moeten kijkers daarom vrij zijn om zelf te schakelen tussen alle nog levende spelers. Een nadeel is dat een commentator dan geen idee meer heeft waar naar het publiek aan het kijken is.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...