Multiplayer vooral anders in Call of Duty Black Ops 4

Call of Duty maakt al meer dan een decennia onderdeel uit van de e-sports. Deze geliefde serie komt elk jaar met een nieuw deel uit. Ook in 2018 kunnen fans zich weer opmaken voor een hoop spektakel. Call of Duty Black Ops 4 slaat een andere weg in. De focus ligt deze keer volledig op de multiplayer, en daarmee dus op de e-sporters.

Call of Duty Black Ops 4 moet zorgen voor verandering

Call of Duty is zeer populair. Elk jaar weer wordt het nieuwe deel miljoenen keren verkocht. Toch krijgt de serie te maken met veel kritiek. Dat komt met name omdat er weinig geïnnoveerd is. De serie bouwt al jarenlang voort op dezelfde, succesvolle formule. Zelfs spelers die al jarenlang fan van de serie zijn werden de Call of Duty games een beetje moe. Gelukkig heeft Activision nu eindelijk besloten om het nodige te veranderen en te luisteren naar spelers en criticasters.

 

Alles is gericht op de multiplayer

Vorige delen uit de serie hadden allemaal een campaign. Een speler kruipt in de huid van één, soms meerdere, karakters en speelt een aantal levels uit. Deze zaten altijd goed in elkaar en hadden veel weg van een film. Het nadeel was dat de gamer weinig vrijheid af en de campaign meestal binnen een uur of zes wel voorbij was. Activision besteedde dus veel tijd aan een game modus waar de gamer relatief weinig tijd in doorbrengt. En dat terwijl er honderden, soms wel duizenden uren, gestoken werden in de multiplayer. Dat is dus nu verleden tijd. Alles is gericht op de multiplayer en het vernieuwen van bestaande elementen en mechanics.

Samenwerken en objectives veroveren

De nieuwe Call of Duty doet er alles aan om spelers in de multiplayer te laten samenwerken. Zo moet elke speler kiezen uit een aantal specialists. Deze hebben allemaal een unieke ability die een bepaalde functionaliteit met zich meebrengt. Als team ben je daardoor meer van elkaar afhankelijk. Ook de nieuwe game modes zijn erop gericht dat spelers samenwerken. Het eindresultaat is een verfrissende take op de bestaande Call of Duty formule.

Battle Royale in Black Ops 4

Natuurlijk kan een Battle Royale mode niet ontbreken. Deze werkt verrassend goed in Black Ops 4. Call of Duty stond altijd voor snelle schietactie en deze blijkt perfect te passen bij de spanning van Battle Royale. Maps van oudere Call of Duty’s worden gebruikt om de gigantische levels op te bouwen. De voertuigen zijn responsief en uit alles blijkt dat er veel tijd en aandacht is besteed aan deze nieuwe toevoeging aan Call of Duty.

Zombies zijn weer van de partij

De zombie mode maakt al weer een behoorlijke tijd deel uit van de Call of Duty franchise. Voor sommige gamers is dit zelfs de mode waar het meest tijd in wordt doorgebracht. In Black Ops 4 zijn de zombies weer angstaanjagend en is er veel ruimte voor spektakel. Spelers moeten goed samenwerken om de uitdagende levels te doorlopen. Al met al slaat Call of Duty Black Ops 4 een goed figuur en is het duidelijk dat de ontwikkelaar heeft geluisterd naar de wensen en de kritiek van de fans.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...