OpTic India is gediskwalificeerd wegens het gebruik van cheats

In de wereld van Counter-Strike Global Offensive is een grote rel ontstaan. Dat komt omdat een speler van OpTic India recentelijk is betrapt op het gebruik van cheats. Hierdoor is het veelbelovende team gediskwalificeerd. Dat is een serieuze domper voor de fans en natuurlijk ook voor de andere leden van OpTic India.

Nikhil “forsaken” Kumawat gebruikte cheats tijdens grote toernooien

Tijdens de eXTREMESLAND 2018 Asia Finals zijn autoriteiten erachter gekomen dat er verdachte software op de computer van Nikhil “forsaken” Kumawat stond. Forsaken is een lid van het professionele e-sports team OpTic India. Als gevolg werd het hele team uit het toernooi gezet en werd er een groot onderzoek gestart. Dit leidde tot nog meer ontdekkingen. Tijdens dit onderzoek werd het namelijk bekend dat forsaken al vaker cheats heeft gebruikt.

OpTic mag niet meer meedoen aan de ESL Pro League S8 Asia

De gevolgen voor OpTic Gaming zijn niet mals. Ze mogen bijvoorbeeld niet meer meedoen aan het belangrijke ESL Pro ESL Asia S8. In e-sports, en online gaming in het algemeen, is cheaten uiteraard ten strengste verboden. De reden dat OpTic Gaming niet meer mee mag doen is omdat Forsaken al eerder cheat software heeft gebruikt. Dat was tijdens de Premiership Fall Finals. Dat toernooi werd uiteindelijk gewonnen door OpTic Gaming.

De teamgenoten van forsaken waren niet op de hoogte

Forsaken bleek de enige in zijn team te zijn die gebruik maakte van cheats. Er is nadat hij betrapt is namelijk ook grondig onderzoek gedaan naar zijn teamgenoten. Forsaken heeft met zijn gedrag zijn teamgenoten en andere betrokkenen volledig in de steek gelaten. Hun reputatie is ook in opspraak gekomen. Daarbovenop lopen zijn inkomen mis omdat het gehele team gediskwalificeerd is. Gelukkig voor hen is uit het onderzoek gebleken dat ze onschuldig zijn. In de nabije toekomst zouden zij dan ook weer gewoon deel kunnen nemen aan grote toernooien. Dat geldt natuurlijk niet voor forsaken. Hij is namelijk een vijfjarige ban gekregen en mag in die tijd niet meer meedoen met wat voor ESL competitie dan ook.

Teamgenoot Agneya “Marzil” Koushik reageert

Agneya “Marzil” Koushik was een teamgenoot van forsaken bij OpTic Gamen. Hij heeft aangegeven niet op de hoogte te zijn van de cheats. Agneya heeft zich ook publiekelijk uitgesproken tegen zijn voormalig teamgenoot. Hij heeft aangegeven dat het gedrag van forsaken onvergeeflijk is, dat hij hard werk van mensen uit het team kapot heeft gemaakt en ervoor heeft gezorgd dat mensen hun baan hebben verloren. Verder zei hij nog dat het geen zin heeft om wrok te koesteren tegen forsaken. In plaats daarvan spoort hij iedereen aan om vooral naar de toekomst te kijken.

Agneya heeft even genoeg van professioneel gamen

Dat Agneya het moeilijk heeft nadat zijn teamgenoot is betrapt op cheaten is duidelijk. Hij is voorlopig gestopt met professioneel gamen om tijd door te brengen met zijn familie. In het verleden heeft Agneya forsaken openlijk verdedigd toen hij onder verdenking stond van cheaten. Dat was uiteraard voor er hard bewijs werd gevonden tegen forsaken. De ESL heeft inmiddels ook excuses gemaakt voor het feit dat spelers die cheats gebruikten kennelijk hun gang konden gaan tijdens grote toernooien.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...