E-sports worden steeds groter

E-sports zijn electronic sports. Het zijn dus sporten die via de computer worden gespeeld. Daar is tegenwoordig steeds meer aandacht voor. Online platformen bieden gebruikers allerlei mogelijkheden om andere gamers live te zien spelen. De beste gamers van de wereld trekken behoorlijk wat kijkers. Dat geeft natuurlijk behoorlijk wat commerciële mogelijkheden. E-sports heeft zich dan ook in korte tijd ontwikkeld tot een echte miljoenenbusiness. Dat is begonnen in Zuid-Korea, waar gamen ontzettend populair is en mensen ook via de televisie hun favoriete gamers kunnen volgen. Maar ook in de rest van de wereld is de aandacht voor e-sports in hoog tempo aan het stijgen.

Gamen voor geld

Nog niet zo lang geleden werd je uitgelachen als je zei dat je met gamen geld kunt verdienen. Tegenwoordig is het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. In principe zijn er twee manieren om geld te verdienen door het spelen van computerspellen. Dat kun je natuurlijk doen door te proberen om bij de beste spelers van de wereld te behoren. Daarnaast kun je ook proberen om veel kijkers naar je stream te lokken door interessante of grappige opmerkingen te maken terwijl je aan het gamen bent.

Een professionele gamer worden

Je kunt proberen om rijk te worden door professioneel gamer te worden. Het is daarbij natuurlijk wel handig als je dat doet bij een bekende en populaire game. Alleen dan kun je rekenen op sponsorgelden en miljoenen euro’s als ver weet te komen in de grootste toernooien van de wereld. Door de immense opmars van e-sports zijn er inmiddels miljoenen kijkers. De verwachting is dat dit aantal alleen maar toe zal nemen. Het beschikbare geld zal daardoor stijgen en het aantal professionele gamers ook.

Jezelf uitzenden en zorgen voor vermaak

Naast heel goed zijn kun je ook zorgen voor entertainment. Sommige gamers kiezen ervoor om zichzelf live uit te zenden. Dat wordt ook wel streamen genoemd. Hierbij speelt iemand een spel en maakt daar, vaak grappige, opmerkingen bij. Door veel kijkers te vergaren kun je rekenen op sponsors en andere inkomsten. De allerbekendste streamer is PewDiePie. Zijn YouTube kanaal heeft meer dan 60 miljoen abonnees en dat is een wereldrecord.

Meningsverschillen over of e-sports wel echt sport is

Er is een discussie over of e-sports wel of juist geen sport is. Deze meningsverschillen zullen nog wel even blijven bestaan. In principe is een sport een wedstrijd of spel waarbij de winnaar over het algemeen bepaald wordt door bekwaamheid, ervaring en doorzettingsvermogen. Het maakt daarbij niet uit of je vooral je lichaam of je hersens gebruikt om te winnen. Een sport moet competitief zijn en de winnaar wordt aangewezen op basis van een bepaalde scorer. Wat dat betreft voldoet e-sports aan de definitie. Miljoenen spelers nemen het namelijk wereldwijd tegen elkaar op en vaardigheid is over het algemeen de doorslaggevende factor. Tegenstanders van e-sports wijzen erop dat de wedstrijden worden gespeeld in een virtuele omgeving. Ondanks dat rekruteren grote voetbalclubs nu ook e-sports spelers. Die vechten het onderling met elkaar uit in het populaire voetbalspel FIFA.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...