De aantrekkingskracht van e-sports

E-sports zijn steeds groter aan het worden. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd geraakt in competitive gaming. Bij competitive gaming is winnen het allerbelangrijkste. Door de opkomst van breedband internet kan iedereen in de wereld het tegenwoordig tegen elkaar opnemen. Waar je bent maakt niet meer uit. Als je maar beschikt over een stabiele internetverbinding en een goede pc of ander gaming platform. Dat zorgt er natuurlijk voor dat het voor de beste spelers makkelijk wordt om elkaar op te zoeken en uit te dagen.

Je ranking en reputatie in online games

De meeste moderne en competitieve games beschikken over een ranking systeem. Elke speler kan ervoor kiezen om voor een ranking te spelen. Je ranking staat voor hoe goed je bent. In veel gevallen zijn de vele spelers opgedeeld in verschillende competities. Als je vaak wint dan stijgt je ranking en kun je promoveren naar een volgende league. Op die manier speel je altijd tegen spelers die min of meer van hetzelfde niveau als jij zijn. Daarbovenop staat er altijd meer op het spel dan tijdens een casual game, namelijk je ranking. Spelers worden dus automatisch ingedeeld op niveau. Daardoor komen de allerbeste gamers van de wereld automatisch in de hoogste leagues en zullen ze dus tegen elkaar moeten spelen. Dat zorgt voor een erg competitieve omgeving waardoor veel mensen het leuk vinden om naar e-sports te kijken.

Toernooien, prijzengeld en prestige

Tegenwoordig worden er gigantische toernooien georganiseerd voor de beste spelers en de beste teams. De populairste games en toernooien worden door miljoenen mensen gevolgd. De beste spelers worden al door veel mensen als idool onthaald. Ze kunnen rekenen op sponsorgeld en fans kunnen allerlei producten en memorabilia kopen van hun favoriete gamers. Daarbovenop kan het winnende team, of de winnende speler, bij sommige toernooien rekenen op miljoenen aan prijzengeld. E-sports wordt met het jaar populairder. Daardoor zullen de bedragen die rondgaan in deze miljoenenbusiness alleen maar toenemen. Door de immense populariteit is het natuurlijk wel erg lastig om een doorbraak te maken. De bekendste games hebben miljoenen spelers. Je moet dus behoorlijk wat in huis hebben om te de allerbesten van de wereld te behoren.

Meest populaire genres binnen de e-sports

Binnen het gamen zijn er verschillende genres. Net als bij muziek en films zijn gamers en kijkers geïnteresseerd in andere genres. Deze zijn uiteraard niet allemaal even populair binnen de e-sports. Dat komt door de populariteit van het genre onder gamers zelf en of een type game al dan niet geschikt is voor e-sports. Shooters en RTS-games waren lange tijd verreweg de meest populaire soorten games voor e-sports. Vechtspellen doen het ook altijd goed. Sinds een aantal jaren is een groot deel van de gamers overgestapt op zogenaamde MOBA’s. MOBA staat voor Multi Online Battle Arena. League of Legends en Dota 2 zijn de meeste bekende games binnen het genre. Zij zetten tegenwoordig de toon als het op e-sports aankomt. Professionele spelers van deze twee games kunnen rekenen op een uitstekend inkomen en behoorlijk wat bekendheid.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...