Manieren om zelf een betere gamer te worden

Miljoenen mensen over de hele wereld spelen online competitieve games. Deze proberen natuurlijk allemaal te winnen. Toch is er aan de top maar weinig ruimte. Om geld te verdienen met gamen moet je daarom ontzettend goed zijn. Of je moet een populaire streamer zijn die een groot publiek weet te bereiken. Bij streamers staat gamen echter op de tweede plaats. De kanalen zijn vooral geschikt als entertainment en een sociaal platform. Een echte, professionele gamer wordt je alleen door je skills te vergroten en matches te winnen.

Goede hardware is belangrijk

Zonder de juiste hardware kom je eigenlijk nergens. Gelukkig eisen veel populaire games binnen de e-sports niet zo veel van je computer. Je kunt daarom met een relatief goedkope pc al een heel eind komen. Het is wel belangrijk dat je goede framerates haalt. Onder de 60 frames per seconde ga je er zeker niet komen in de professionele wereld. Om dit allemaal goed weer te geven heb je een goede monitor nodig. Professionele gamers hebben meestal dure monitoren met 144hz en anti-ghosting. Hierdoor heb je altijd vloeiende beelden zonder haperen. Dat is vooral belangrijk bij games waar een snelle reactie is vereist. Verder is je muis en toetsenbord erg belangrijk. Dat is uiteindelijk het gereedschap van elke gamer.

Kijk hoe de pro’s het doen

Waarschijnlijk heb je een game waar je graag beter in wilt worden. Het kan soms lastig zijn om bepaalde doelen voor jezelf te bepalen. Natuurlijk helpt het spelen van het spel altijd. Maar je zult veel sneller beter worden als je gericht oefent. Een slimme manier om dat te doen is door de beste spelers van de wereld te observeren. Dat kun je tegenwoordig overal op het internet doen. Bovendien zijn er meer dan genoeg kanalen waar experts de games van de beste spelers van de wereld analyseren.

Zoek een vast team om mee te spelen

De meeste grote e-sport games worden in een team gespeeld. Wanneer je online matches gaat zoeken wordt je over het algemeen bij random teamgenoten ingedeeld. Daar is op zich niks mis mee. Zeker niet omdat correcte matchmaking ervoor zorgt dat spelers met vergelijkbare skill niveaus bij elkaar worden ingedeeld. Om echt beter te worden zul je echter een vast team moeten hebben. Of in ieder geval een groep mensen waarmee je via voice chat kunt communiceren. Je kunt dan daadwerkelijk een strategie bepalen. Bovendien leer je elkaars sterke en zwakke punten kennen en help je elkaar om beter te worden. Het is daarbij uiteraard wel belangrijk dat jij en je teamgenoten allemaal ongeveer even goed zijn.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...