Geld verdienen met eSports

Veel topsporters verdienen op jaarbasis bizarre geldbedragen, maar dat is niet alleen het geval in het tennis, voetbal, honkbal en basketbal. Tegenwoordig zijn het ook de gamers die een goede boterham verdienen. De wereld van de eSports wordt namelijk alleen maar groter en het prijzengeld stijgt gestaag mee. De beste gamers van de wereld trainen zestien uur per dag en moeten alles laten voor deze nieuwe sport. Winst is noodzaak om geld te kunnen verdienen als professioneel eSporter, het is een harde en zware wereld.

Toch zijn er ook andere en mindere zware manieren om geld te kunnen verdienen met eSports. Er zijn veel spelers die online streamen, leven op donaties of in dienst zijn bij een spelontwikkelaar. Bekijk hieronder meer informatie over geld verdienen met eSport:

Streamen

Streamen is momenteel bijzonder populair. Professionele en ook hobby gamers krijgen de kans om hun talent met de wereld te delen. Veel eSporters zenden namelijk live beelden wanneer zij gamen, dit wordt ook wel streamen genoemd. Deze gamers zijn actief op YouTube of Twitch. Maar het draait allemaal om de volgers, hoe meer kijkers jij weet te strikken, des te hoger zal het salaris zijn.

Sommige streamers kunnen ook liefhebbers laten abonneren om hun kanaal, dit is bijzonder winstgevend voor de gamer. Deze volger betaald namelijk vijf dollar per maand voor zo’n abonnement, waarvan ongeveer de helft naar de gamer gaat. Hoe meer abonnees, des te voller de portemonnee. Maar streamers kunnen ook reclame koppelen aan hun stream, als de kijkers op de reclame klikken dan verdient de gamer enkele centen. Maar als er nu 100.000 kijkers zijn, dan kan ook dat hard oplopen.

Sponsoren

Bekende gamers binnen de eSports worden vaak gesponsord door grote merken, waaronder veel gameontwikkelaars. Deze gamers dragen dan bij het streamen en op toernooien kleding met daarop het logo van een bepaald merk. Sommige gamers spelen ook bepaalde spellen om deze voor de sponsor te promoten. Het kan zijn dat een speler meerdere sponsoren heeft. Dit levert echt hoge bedragen op.

Toernooien winnen

Er worden regelmatig grote evenementen en toernooien georganiseerd binnen de eSports, zowel in een arena als op het internet. Hierin gaat ook veel geld om en de spelers kunnen deze bedragen winnen. Geloof het of niet, maar er zijn toernooien waarbij de winnaar er met een miljoenenprijs vandoor gaat.

Donaties

Tijdens het streamen kunnen kijkers ook nog een donatie geven, als blijk van waardering. Een donatie kan worden overgemaakt via PayPal. Vaak zien de streamers het bedrag direct binnenkomen en bedanken zij deze persoon ook nog even live in de uitzending.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...