eSports mogelijk op de Olympische Spelen 2024

Tijdens de Asian Games 2018 maakte de eSports zijn officiële debuut en wij mogen zeker spreken van een ware hit. Het IOC heeft kortgeleden de eSports officieel erkent als een echte sport, vandaar ook de test tijdens het grote Aziatische sporttoernooi. Mogelijk zal de sport ook zijn debuut gaan maken op de Olympische Spelen van 2024. Momenteel zouden er ongeveer 250 miljoen spelers zijn die de eSports beoefenen, waardoor niemand er eigenlijk meer omheen kan.

Geen gewelddadige games

Het IOC heeft wel enkele richtlijnen omtrent de eSports, zo mag er geen geweld voorkomen in de games. Dit zou namelijk tegen de Olympische waarden ingaan. Hierdoor lijkt het vrijwel onmogelijk dat de spel als League of Legends te zien zal zijn op de Olympische Spelen.

Een grote kanshebber om wel vertegenwoordigd te mogen op worden op de Spelen is PES, oftewel Pro Evolution Soccer. Deze game werd ook gespeeld tijdens de Asian Games. Alle spellen zullen met sport te maken moeten hebben en dat is ook niet meer dan logisch. Vandaag de dag is er veel ophef rondom gewelddadige games, wat het natuurlijk ook niet makkelijker maakt.

Beide seksen op de Olympische Spelen

Binnen de professionele eSports zijn het voor het overgrote deel mannen die de toon zetten. Het IOC zou meer gelijkheid willen zien en wil beide seksen een kans geven op de Olympische Spelen. Vooralsnog is het onduidelijk hoe dit eruit zou moeten komen te zien, misschien dat er in zowel een mannen als een vrouwentoernooi zal worden gespeeld.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...