Er zijn veel cheaters actief binnen Fortnite

Cheaten is een groot probleem bij sommige competitieve games. Ontwikkelaars zijn vaak hard aan het werk om cheaten onmogelijk te maken en cheaters op te sporen. Bij de ene game slagen ze daar beter in dan bij de andere. Tijdens de kwalificatieronden voor de World Cup van Fornite is pijnlijk duidelijk geworden dat cheaten een groot probleem is bij deze game. Verontrustend veel spelers die op een hoog niveau actief waren zijn betrapt. Daarvan waren er zelfs 200 in de prijzen gevallen tijdens de kwalificatieronden van het grootste toernooi van Fortnite.

Binnen shooters wordt er veel vals gespeeld

Dat er cheaters actief zijn bij competitieve multiplayer games is niks nieuws. Zeker bij shooters kunnen cheats je erg helpen. Er zijn nogal wat verschillende cheats mogelijk. Er is bepaalde software waarmee je door muren kunt kijken. Hierdoor weet je altijd precies waar je tegenstanders is. Er is ook software waarmee het een stuk waarschijnlijker wordt dat je doeltreffend schiet. In sommige gevallen maar je zelfs in 100 % van de gevallen een head shot. Binnen de Call of Duty reeks is het bijvoorbeeld sinds jaar en dag mogelijk om cheats te gebruiken. Omdat de ontwikkelaar hier weinig tegen doet blijven spelers het gewoon doen. Dit is een belangrijke oorzaak voor de sterk dalende populariteit van het spel in de afgelopen jaren. Het blijkt maar weer eens dat makers van een game cheaten ontzettend serieus moeten nemen.

Cheaten op het hoogste niveau

Opmerkelijk aan het esport incident van Fortnite is dat meer dan 1200 spelers aan het cheaten waren in de eerste week van de World Cup Qualifiers. Dat is niet alleen een hoog aantal. Om mee te doen aan deze kwalificatieronden moet je namelijk aan bepaalde voorwaarden voldoen. In het kort mogen alleen de beste spelers meedoen. 200 van de 1200 hadden zelfs al een prijs gewonnen. Die moesten ze uiteraard meteen weer inleveren. Toch is dit zeer verontrustend. Wanneer spelers op een dergelijk niveau durven te cheaten dan betekent dat namelijk automatisch dat vals spelen op lagere niveaus nog veel meer voorkomt. Daar is de controle veel minder strikt. Tijdens dit specifieke kwalificatietoernooi was er 1 miljoen dollar te winnen. Het is eigenlijk schokkend dat Epic Games, de eindverantwoordelijke voor Fortnite, dit zo lang toe heeft gestaan. Als er niet snel betere anti-cheat software gebruikt gaat worden binnen het spel dan is de kans groot dat veel spelers overstappen naar een andere game. Wanneer je geen eerlijke kans hebt om te winnen heeft het namelijk niet veel zin om een competitief spel te spelen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...